Saga S

Fyra sociala koppar KAFFE!

Trots att jag inte slog på stort med klackarna i taket till sena nätter i helgen var det två intressanta dygn som startade runt fredag lunch! Man skall inte förringa den mysiga stämning som en mörk dryck kan ge en i olika situationer!

Min helg kan beskrivas utifrån drycken kaffe insåg jag nyss!

En kopp kaffe behövde jag för att gaska upp mig tillräckligt för att vid fredag lunch inta gymmets utmanande "Intervall-Flex"-pass där man aldrig vet vem som flåsar tyngst eller skriker mest. Som tur var hade en kille svensexa där; lumpenunderställ, kalsonger med stora hjärtan och en t-shirt med "Jag älskar glass" tryckt på bröstet. Behöver jag lägga till att han under "Flex" delen blev tvungen att dela instruktörens plats med ansiktet mot resten av gänget?! ;)

Genom regnet mot Botniabanan. Mysig tågresa där skogen svischade förbi...mot Umeå C, där jag efter en liten sprint genom nederbörden slutade upp på Kafé Station med min kära ex-student-väninna för värmande kaffe! :) Eller ja.... kaffe med oändlig påtår (toalett MÅSTE finnas i lokalen haha) i en förväntansfull stämning; både i uppdateringar om livet och vad som komma skulle redan vid 18-tiden. Tim Burtons "Dark Shadows" på bio!! Och som jag njöt i det bio-mörkret sedan.... av välformulerade hämndmeningar och skräckbetonade dimridåer! :P

Kaffe drack jag av en mystisk anledning även på kvällen hos min vän då vi långt ifrån hade slut på ord att utväxla med varandra innan vi föll ihop på soffan och slumrade. :)

Lördag morgon hade jag ett annat kaffe att se fram emot! Då var det frukost hos en annan väninna ett stenkast bort på Ålidhem! Och då skulle vi allt diskutera Vätternrundan-takitk då jag med henne och en till hurtig studentska ska genomföra den svenska klassikern i år! De båda modiga själarna som vågar ta sig an mig i fyra lopp runtom i Sverige test-cyklade sträckan Umeå-Övik och tillbaka torsdag och fredag och jag var nyfiken på hur allt gick av stapeln! ;)

Med raska ben var jag dock tvungna att ta mig till 11-tåget tillbaka till Övik då jag hade ett spontant ihopsatt Crossfitpass att närvara vid! Eller ja, mycket mer än närvarande behöver man vara om man stängs in i en sal fylld av ca 20 energiska idrottsmänniskor, medicinbollar, kettlebells och viktskivor...! HUGG I!!! Par-vis och på tid sprang, hoppade, hejade, skrek, rullade och svettades vi om vartannat i över en timme innan mjölksyran fick ta överhanden! PUST!!

Men belöningen kom.... i form av att nästan hela gänget tog oss upp till Scandic Hotel för middagsbuffé från himlen och efterrätt i syndens tecken. Jag försökte hålla mig någorlunda nära bristningsgränsen och avslutade med tre koppar kaffe KANTADE med perfekt mjuk-vispad GRÄDDE! Mmmmm! :)

Spikmattan i vardagsrumssoffan framför filmen "Sliding Doors" slog ut mig lagom till 23tiden (vilket är en helt acceptabel tid att lägga sig, trots att det var lördag och jag inte är mer än 26 år gammal....). In i drömlandet för att...

.....vakna ännu en gråmulen dag... vilken däremot efter en hurtig morgonpromenad kunde lysas upp av fleeeeera koppar kaffe nere på stan med min härliga combo som får höra mig tjattra tills hennes öron trillar av och tills hennes ögonlock faller ihop om kvällen!

Träningsvärken rådde dock inte riktigt kaffet bot på..... Hm..... :P

Hur drack du kaffe i helgen?! ;)

Publicerat