Mat & dryck

Smakstart för närproducerat

Brynge Kulturförenings matmässa "Vitsippans dag" i Örnsköldsvik blev en succé, trots regnet.

Smakstart för närproducerat vid gårdagens matmässa.

Brynge Kulturförenings matmässa "Vitsippans dag" i Brynge kulturområde blev en succé med engagerat invigningstal ev riksdagsman Emil Källström (C) och många nöjda besökare.

Gladast av utställarna var bonden och projektledaren Marianne Hansson, Edsele, tillsammans med en grupp köttbönder som sålde närproducerat kött på låda och i förädlad form som korv och Västernorrländska hamburgare. Dessutom marknadsförde de nyöppnade den nyöppnade marknadsplatsen på nätet "Västernorrlandgården".

Besökarna trotsade regnet och många kom och uttryckte stor förtjusning över initiativet och handlade i mängd. Mässan ger mersmak och  7-8  september planerar mathantverkarna för nästa stora matevent i länet: "Smaka på Västernorrland" i Kramfors.

 
Kerstin Kårén, stolt bonde och matambassadör
Publicerat