Michaela Ö

Hälsosam glass är lite som sallad på McDonalds. Eller?

Nej, det blev faktiskt en riktigt god vaniljglass även om inte en enda ingrediens var den rätta enligt receptet utan ersatta av ett smalare alternativ. Nyttig glass!

Jag fick en glassmaskin i födelsedags present för snart två år sedan. Den har tyvärr bara använts en gång, och då misslyckades jag t.o.m., men igår fick jag sug efter glass (kanske p.g.a. sockerbrist nu i godislöftet?) så jag kastade in maskinen på kylning, och kunde ikväll bjuda vännen på en hälsosam variant av vaniljglass. Jag hade såklart inte grädde, vaniljsocker eller ens vanligt socker hemma, så det fick, som alltid när jag bakar eller lagar något, bli en modifikation av receptet.

Recept: 6 äggvitor, 100 g sukrin (elvispa ihop), 4 tsk vaniljessens, 375 g lättmjölk (koka upp), 100 g lättkesella. Blanda ihop allt och ställ in i kylen. Kör sedan ner i glassmaskinen. Njut!

Publicerat