Ungdom

Picknick i parken vann Norrmejerier-stipendiet i Västernorrland

En picknickfestival som ska främja mångfald och gemenskap vann norrlänningarnas hjärtan.

Med god marginal till tvåan kammade Picknick i parken i Örnsköldsvik hem flest av rösterna och står som slutlig segrare av Norrmejerier-stipendiet i Västernorrland.

Norrmejerier överraskade arrangörerna i samband med deras årliga picknickfestival på nationaldagen.


Picknick i parken är en picknikfestival arrangerad av Föreningen För Alla, där alla åldrar och samhällsgrupper kan mötas – på en filt. Med hjälp av picknick-korgen bekämpas det inskränkta medan mångfalden och gemenskapen hyllas. Ett öppet och samlande initiativ som skapar en god oas i staden åt alla medmänniskor.

– Picknick i parken är ett initiativ som värmer hjärtat, säger Anna Dahlgren ansvarig för Norrmejerier-stipendiet. Tanken på att alla är välkomna precis som den man är, bör uppmuntras och firas, inte minst på nationaldagen, vilket är det norrlänningarna har gjort genom att lägga sin röst på Picknick i parken.

Norrmejerier överraskade Picknick i parken med en jättestor tårta med motiv av vinstchecken på 33 333 kronor och så här säger de om vinsten:

– Vi är fantastiskt glada och stolta över att ha vunnit folkets röst! Nu ska vi utveckla Picknick i parken och göra Norrland ännu lite bättre, med mer mångfald och gemenskap.”

Totalt nominerades 15 personer och organisationer från Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten till Norrmejerier-stipendiet och i slutänden var det upp till norrlänningarna själva att rösta fram sin favorit. Norrmejerier-stipendiet delas i år ut för 25:e gången och stipendiet går till någon eller några som har gjort något utöver det vanliga för Norrland. Och år efter år växer intresset för Norrmejerier-stipendiet, i år kom det omkring 300 ansökningar och nästan 6500 röster till Norrmejerier. 

Övriga nominerade i Västernorrland var: Kerstins Udde Spa & Turism, Daniella Nyström, Dr Barks samt Ulvö Hotell.

I Västerbotten vann rockfestivalen Rock Out Wild och i Norrbotten artisten Sofia Jannok.

Publicerat