Politik

Kommunen blir ambassadör i glesbygdssatsning

Örnsköldsvik har utsetts till ambassadörskommun i en satsning där Tillväxtverket, tillsammans med 13 pilotkommuner, ska testa nya lösningar och metoder för att utveckla service på landsbygden.

Ambassadörkommunernas roll blir att, vid sidan av det egna utvecklingsarbetet på hemmaplan, dela med sig av goda erfarenheter och innovativa lösningar.

– Det är hedrande att Tillväxtverket uppmärksammat vårt arbete och att de valt ut oss som en av fem ambassadörskommuner. Framför allt är det arbetet med att, inom projektet "Bygd och stad i balans", skapa lokala servicepunkter som gör oss intressanta som förebilder, säger Lena Lindström näringslivsutvecklare med ansvar för stadskärns- och landsbygdsutveckling i Örnsköldsvik.

Övriga ambassadörskommuner är Kristianstad, Linköping, Boden och Borgholm. Var och en av dessa kommer att fungera som mentorskommun för ett antal av de kommuner som ingår i Tillväxtverkets pilotgrupp.

– Det samarbetet ger oss möjlighet till ömsesidigt utbyte och lärande. Att få nya idéer och infallsvinklar är alltid givande i ett levande utvecklingsarbete, menar Lena Lindström som tillsammans med Elvy Söderström representerar Örnsköldsvik vid en startkonferens i Stockholm 13 juni.

Publicerat