Politik

Emil Källström in i IFS styrelse

Centerpartiets riksdagsman från Örnsköldsvik får en ny roll när han går in i styrelsen för Internationella Företagarföreningen i Sverige.

Västernorrlands riksdagsledamot för Centerpartiet, Emil Källström, går in som styrelseledamot i IFS.

IFS startades 1996 som Internationella Företagarföreningen i Sverige för att ge stöd till personer med invandrarbakgrund som vill starta och driva företag i Sverige. IFS syfte är att stimulera till att öka företagandet bland invandrargrupper, höja kompetensen hos den enskilde invandrarföretagaren och att verka för att förbättra klimatet avseende invandrarföretagen. IFS samarbetar med Almi och verkar idag över hela landet.

– Styrelseuppdraget i IFS känns som ett mycket roligt och stimulerande uppdrag säger Emil Källström. Jag driver sedan länge både företagarfrågor och frågor som gäller öppenhet mot omvärlden. Det känns jättekul att IFS sett detta och vill ha med mig i styrelsen. Det var en självklarhet att tacka ja.

För att förbättra klimatet avseende invandrarföretagen initierade IFS priset Årets Nybyggare år 1999. Avsikten är att priset ska gå till en person med invandrarbakgrund som, trots hinder och relativt sämre förutsättningar, har startat eget och bidragit med tillväxt i det nya landet. Sedan år 2000 står kung Carl XVI Gustaf som prisets beskyddare.

– Jag hoppas kunna bidra med kontakter med riksdag och regering och inte minst det norrländska perspektivet. Norrland behöver mer företagsamhet och fler människor och IFS verksamhet har tydligt fokus på bådadera, avslutar Emil Källström.

Publicerat