Saga S

Vind, regn eller kyla har INGET med utomhusbad att göra!

En härlig solnedgång en måndagskväll vid 22tiden i juli... Vad gör jag då? Jo men självklart måste jag prova ut om våtdräkten kommer vara kompis med mig under de tre kilometerna i älven/floden/ån/bäcken i VANSBRO; klassiker-etappen nu till helgen!

Badmössa är inte det hetaste, jag vet. Men att trassla med håret kommer säkert att sinka mig minst en halvtimme på en 3km sträcka där man aldrig vet hur många ben, armar eller arga vågskvalp som kommer stå i vägen för mig!! Då behöver jag alltså vänja mig lite vid kombinationen - simutrustning, våtdräkt, bäcksvart vatten som omger mig samt strömmar som lever sitt eget liv!

En kombination av simträning och nattdopp löd planen efter att middags-mat-koman hade lagt sig. Solen lyste fortfarande starkt och värmande, så trots att klockan närmade sig 21.30 fanns ingen anledning att backa ur. När jag då stod med tårna vid den "lilla" sjön vid Nävertjäl utanför Örnsköldsvik så tänkte jag; "Herregud... varför kan jag inte bara vara mänsklig och typ åka till gatufesten i Sundsvall i helgen och skåla med några vänner?"....Men nej nej, det är ju inte så jag fungerar! Och får jag för mig ett projekt eller en kreativ idé så stoppar ingenting mitt fullföljande.... om det inte är en svår hjärnskakning då, som vid mitt Gladiatoräventyr förra sommaren.... :P

Hur som helst var det bara att plaska i. Ca 300m bort hade jag spanat in ett par vita plastdunkar som fridfullt guppade på ytan på andra sidan sjön och det kändes som ett lämpligt mål att ta sig runt och tillbaka. BRRRRR!!!! Men det var snarare orienteringen i vattnet, följsamheten som våtdräkten hade och hur mycket armarna samarbetade med benen för avlastning som blev tanke-momentet efter det. Kylan, vinden och det mörka vattnet får avskräcka mig någon annan gång!

I am on a mission ju!! ;)

 

Publicerat