Utställning

Olika stilar på Galleri Utås

Fem konstnärer samsas om de vackra lokalerna på Utås Gård strax norr om Husum.

Idag öppnade sommarens konstutställning på Galleri Utås och det börjar bli nästan uttjatat att skriva att det här är Ö-viks starkaste galleri - men det kan göras igen.

Den här gången har gallerist Margareta Olofsson samlat fem konstnärer med fem olika uttryckssätt i de två rummen. Glaskonstnär Carina Seth Andersson dominerar entréhallen och hennes glasskulpturer får endast sällskap av en stor målning av Per Enoksson. Dessutom visar Carina Seth Andersson på en vägg upp sina skisser till glasföremålen - mycket effektfullt.

I inre rummet återfinns ytterligare två stora blandteknikmålningar av Per Enoksson, tillsammans med Mats Å Erikssons vinyl- och oljemålningar, Mikael Fagerlunds vägghängda akrylglasskulpturer samt stilleben och fotoobjekt av Anders Stolt, som också har några verk inne i galleriets butik - där det även går att finna mängder av konstföremål från tidigare utställningar.

Margareta Olofsson är en av få gallerister i Sverige som på det här sättet vågar visa upp flera konstnärer med så olika uttryckssätt på en så pass begränsad yta som Galleri Utås trots allt är. Men hon lyckas ständigt, så också i sommar.

Utställningen pågår fram till och med 5 augusti. Är öppen, med fik, alla söndagar. Övriga tider kan man kontakta galleriet på 070-622 01 91 för att få en visning.

Publicerat