Du är här

2012-07-12 - Skorped
  • Johannes Arvidsson är årets Perdido-stipendiat. Foto: Nils Ågren (klicka på pilarna för att se fler bilder)
  • Johannes Arvidsson med trummisen Martin Eklöf i bakgrunden. Foto: Nils Ågren
  • Johannes Arvidsson tillsammans med pianisten Jonas Öberg. Foto: Nils Ågren

Johannes fick sitt stipendium

Basisten Johannes Arvidsson från Skorped fick jazzklubben Perdidos stipendium och bjöd på två låtar under sommarjazzkonserten på Dekarsön.

Under jazzkvällen med saxofonisten Peter Nordwall, sångerskan Jennie Lindh och Jonas Öberg Trio delade Perdido Jazz & Blues också ut sitt årliga stipendium som gick till basisten Johannes Arvidsson från Skorped. Johannes visade även upp sitt kunnande på elbasen i två låtar där han imponerade stort i Nisse Landgrens "Simple Life".

Johannes hade tidigare i år förmånen att under två dagar spela tillsammans med världstrombonisten Nisse Landgren i samband med Kulturskolecentrums stora kulturfestival.

- Det var grymt kul att få spela med en sån stjärna. Och det var väldigt kul att få spela här i kväll, jag hade ingen aning om att det skulle vara så mycket folk, säger Johannes som avslutat sina studier på Nolaskolan och nu väntar på att få börja på Betels Folkhögskola i Stockholm.

- Jag tar ett år i första hand och förhoppningsvis är jag inte less på musiken efter det så att jag kanske kan söka in på någon högskola. Det ska bli skönt att ta ett år och bara spela så mycket som möjligt för att se hur det känns.

På Nolaskolan har Johannes haft både Martin Eklöf och Jennie Lindh som lärare men det var första gången han fick chansen att spela tillsammans med Jonas Öberg Trio.

Dela med dig av denna artikel på: