Teater

Burlesk hyllning till mannen

Sean-Magnus på Folkan under Regnbågsveckan.

En duo som älskar män. Magnus Skogsberg, kanske mest känd som Sebastian i Ica-reklamen, tillsammans med sin sångpedagog Sean Kelly. Nu på lördag, 1 september, står de på Folkans scen.

”Sean-Magnus älskar man” är höstsäsongens första arrangemang av Örnsköldsviks Riksteaterförening, och samtidigt en föreställning som ingår i Regnbågsveckan. Vi får möta showparet Sean-Magnus i en öm, burlesk och uppriktig hyllning till mannen.

– Det är någon slags kabaréföreställning där vi sjunger kärlekssånger till män, en blandning av gamla jazzklassiker från exempelvis Ella Fitzgerald och Billie Holiday, säger Sean Kelly.

– Vi pratar också om hur det är att vara människa och ha vissa behov. Det är en kärleksförklaring till män men vår publik tycks vara den traditionella kulturdamen – även om män och annat löst folk förstås också är välkomna.

Gamla kärleksballader och italienska schlagerbossanovor dammas av med nya svenska humoristiska och ärliga texter där den känslige mannens sårbarhet står i fokus. Duon kompas av en jazzkvartett och stämningen liknar ett dekadent Berlin eller en rökig jazzklubb i New York.

Teaterföreningen fortsätter 15/9 med ”Den förste turisten i Europa” med Mattias Enn; 4/10 Ronny Erikssons ”Vad skådar mitt norra öga?”; 22/10 ”Imitera” med Anders Mårtensson; 2/11 romantiska komedin ”Ensamma hjärtan” i regi av Jan de Laval; 18/11 Carl-Einar Häckner med ”Swedish meatballs med lingon”; 2/12 ”Brun utan sol” med Blossom Tainton, Gladys del Pilar, Vivian Cardinal, Kayo Shekoni och Fransesca Quartey.

Publicerat