Hockeybloggen

Äntligen! Ikväll drar det igång...

Det har varit en lång väntan, men nu brakar Elitserien igång igen och jag tror det kan bli ett trevligt år för MODO.

En snabb genomgång av laget säger att det är väldigt mycket nytt och där kan det ta lite tid att köra ihop alla. Å andra sidan har man gjort en hyfsad försäsong kan jag tycka. 

De stora avbräcken är naturligtvis Ritola och Samme. Vad det har för inverkan på gruppen kan vi egentligen inte veta förrän om ett par omgångar. Kan man ändå kanske vinna första i Skellefteå och sedan ta Timrå på lördag så kommer gruppen att lyfta sig och då kommer endast de grabbarna bli två grymt starka nyförvärv under säsongen. Skulle man däremot förlora ikväll och (måtte det inte ske!) förlora mot Timrå på lördag är man på väg in i en väldigt jobbig spiral som kan bli svår att vända. Tänker bara på fjolårssäsongen...

Hur ser MODO ut som lag då? Ja, som jag sagt tidigare är det målvaktssidan som jag är mest orolig över, men det verkar som att Alsenfeldt kan få ett genombott och då är det lugnt. Backsidan ser mycket bra ut och även forwards. Lite frågetecken då för centersidan i detta läge med skadorna, men annars så hävdar jag att det är Sveriges bästa. 

Hur slutar tabellen då? Omöjligt att säga då detta troligen är det jämnaste året någonsin och dessutom vet vi ej vad som händer i NHL. Mitt tips är att man startar upp detta i början på oktober och därmed stryker cirka en månad av säsongen. 

Hur som helst ett tips i alla fall:

1. Färjestad

2. Skellefteå

3: Linköping

4. HV71

5. Luleå

6. MODO

7. Brynäs

8. Frölunda

9. Rögle

10. Växjö

11. AIK

12. Timrå

Nu kör vi!!!


Publicerat