Övrig kultur

LoL-In this wounderful, crazy world

Humor och skratt i filmvisning på Örnsköldsviks Museum.
Idag kan vi se film överallt och det blir allt viktigare att kunna förstå och analysera den rörliga bilden som medium. Humor och skratt anses ge positiva effekter som påverkar såväl den enskilde som folkhälsan. Humor och skratt kan också vara ett redskap för att hantera elände och katastrofer som pågår runt om i världen, både på ett personligt som globalt plan.

art:screen består av de två yrkesverksamma konstnärerna Eva Olsson och Jonas Nilsson som arbetar med en plattform för visning av ny, samtida och internationell videokonst/rörlig bild. Tillsammans med museet erbjuder de en filmvisning under temat humor.

Visningen innehåller tolv olika filmer med varierande längd från en till fyra minuter, total tid för alla filmer är 28 min. Alla filmer visar på ett humoristiskt sätt hur man kan berätta en historia. Efter varje film hålls en dialog om vad det var vi såg. Hur tolkade vi det, vad ville den säga oss? Förhoppningsvis kan samtalet ge nya sätt att se på vår samtid.

Museet ger nu möjlighet att boka en visning under tiden 18/9 till 5/10. Visningarna kan bokas utan kostnad på tel 0660-886 00, måndag till fredag, tid enligt överenskommelse. Tid för filmvisning samt pedagogiska samtal mellan filmerna beräknas till cirka en timme.


I entréplanet på museet visas under samma tid en utställning med Camilla Bergman, ”Tid för skulptur”.

Publicerat