Film-TV-Radio

En söndag med skräck

Tre filmer i sträck som ska få ditt blod att frysa till is när Filmstudio U bjuder på gratis halloweenfestival.

I morgon söndag arrangerar Filmstudio U traditionsenligt en halloweenfestival på Folkan. Och det bästa av allt är att det är gratis.

Årets höstsäsong har publikmässigt varit den bästa för Filmstudio U med publikrekord på säsongspremiären då man visade The Avengers.

– Det känns roligt att vi haft bra med folk i höst och nu hoppas vi på att många kommer på vår halloweenfilmfestival som vi alltid arrangerar vid den här tiden, säger föreningens ordförande Karolina Bäcklund.

På programmet står tre härliga skräckrullar. Först den spanska ”Rec” där ett tv-team ska dokumentera en vanlig natt hos brandkåren i Barcelona. Natten blir mer dramatisk än de någonsin kunnat ana och samtidigt som de kämpar för sina liv mot något de inte ens kan förklara känner de möjligheten till tidernas scoop och låter kameran rulla.

Kvällen fortsätter med Sam Raimis kultklassiker ”Evil Dead” från 1981 där fem ungdomar hittat den gömda ”The book of the dead” som när den läses frigör en ondska som aldrig tidigare skådats. Avslutningsvis ser vi ”Instängd” där sex tjejer ger sig ut på en grottexpedition som förvandlas till en mardröm. De blir instängda i underjorden – och de är inte ensamma …

Skräckkvällen startar 18.00 och med en kvarts paus mellan varje film beräknas hemskheterna vara slut vid 23. Arrangerande Filmstudio U lovar också överraskningar.

Publicerat