Världsklass-bloggen

Kreativitet och Passion

Blir du också lite pressad när du uppmanas att var kreativ? Trots att jag vet att jag i grunden är en väldigt kreativ människa så kan jag ibland bli både stressad och nollställd av kreativa prestationskrav.

 

Jag har upptäckt att det i min personliga bild av kreativitet finns en förväntan att inte bara tänka och göra nytt, utan HELT nytt. Att uppfinna hjulet liksom. Men så behöver det ju inte alls vara.

Inom ramen för Världsklass 2015 beskrivs hur Örnsköldsvik står inför ett antal utmaningar för fortsatt tillväxt. Däribland utmaningen Förnyelse och innovation, som handlar om att vi ska bli bättre att just tänka nytt och göra nytt. Att våga testa. Eftersom jag själv kan få lite lätt prestationsångest när jag förväntas vara kreativ så kan jag förstå att utmaningen Förnyelse och Innovation kan upplevas överväldigande. I vilken ände tar man sig an någonting sådant?


För några veckor sedan hörde jag på David Eriksson, VD för superkreativa företaget North Kingdom berätta om deras syn på kreativitet och utveckling. David berättade att kärnan i deras verksamhet är den passion som alla i företaget känner för det som de gör. När man ägnar sig åt det man känner stor passion och engagemang för, då kommer kreativiteten och förmågan att hitta nya lösningar på köpet. Visst ligger det mycket i det! Jag tror att vi alla kan känna igen den känslan som infinner sig när vi ägnar oss åt något vi verkligen brinner för. Tiden försvinner och möjligheterna är oändliga.


Det är just därför vi ska ta avstamp i det vi känner stor passion för när vi tittar på utmaningen förnyelse och innovation. Fram till den 4 november pågår incheckningsveckorna för Världklass 2015. Då kan du komma in med de projekt- och aktivitetsidéer som du vill genomföra för att möta någon av Örnsköldsviks utmaningar. Utgå ifrån passionen och var med och utveckla Örnsköldsvik!

Klicka här för att läsa mer om hur Världsklass 2015 och inckeckningsveckorna fungerar.

/ Frida   

Publicerat