Saga S

Mitt London!!

Mitt bland alla måste:n, borde:n och långsiktigheter inför framtiden flyttade en gammal vän som jag simtränade med varje vecka under mitt år i Nya Zeeland (2003) till London med sin respektive... Come see me!!

 

Att ta sig för och planera in något som jag inte visste hur det skulle sluta kändes som ljusår sedan. Saker har tenderat att ”bli som de blir” på senaste tiden och plötsligt var dagen kommen då jag HOPPADES att någon skulle möta mig på Baker Street i centrala London.

 

Som en räddande ängel hoppade han fram, min Samuel, i kappa och slips som urklippt från ett gammeldags Wall Street-hörn! HEEEEEEELLLLOOOOOOO!!!!! Kram, kram, kram! Hela jag fylldes med positiv energi och hela vägen hem mot området Belsize Park uppdaterade vi varandra om allt mellan himmel och pannkaka som vi hittat på de sista 1,5 åren då jag senast hälsat på honom på Malta där han bott i tre år. Visserligen är vi bekanta även på facebook, men det räknas inte alls på samma vis! Det behövs ansiktsuttryck, skratt och knuffar i ryggen för att visa att man verkligen uppskattar någon! (Kanske är det därför jag hellre sms:ar och möter upp mina vänner snarare än slöpratar i timmar…?)

Hur som helst lämnades väskor i ett ryck och jag knycktes med till Camden med en helt underbar marknad i gamla häst-stall-kvarter (tydligen 420 hästar där back in the days!) där vi gick vilse både två och tre gånger! Så mycket att se, så mycket att vilja ha! Det fick bli tröjor med kaniner, halsband och en liten canvas-tavla med den galna Jokern från Batman. Why so serious, haha?! Det var förresten jättemånga coola jokrar ute under veckan som gått på de olika maskeradtillfällena!

Runt hörnet från min käre väns lägenhet låg fiket ”Chewie’s”. På kvällen då jag kom fick jag berättat att ”Tim Burton goes there pretty much every day for a morning coffee.” VA?!!? SKOJAR NI MED MIG?! ”No, he lives just in the neighbourhood…”. Som om det inte var “mer med det”. VA?!?! Detta för mig helt världsomskakande faktum gjorde att jag bjöd Sam på frukost på detta fik morgonen. Tålamodet tröt dock lite då han inte kom sig ur huset före 09.30 då jag studsat i soffan nästan en timme… Ingen Tim Burton denna dag alltså. Morgonen därpå gav jag Sam sovmorgon (kvalitetstid isär haha) och jag barrikaderade mig vid ett av ”Chewie’s” bord och skrev vykort och dagbok från att de öppnade vid 08-tiden. Ingen Tim Burton heller denna dag visade det sig dock. Skit också! Men skam den som ger sig och kreativiteten spann vilt i mitt huvud. I strax under en timme matade jag med små bokstäver två A5 sidor fulla av ett slags ”Tack-brev” till min stora inspirationskälla, allt på rim såklart, och lämnade sedan brevet till de nyfikna servitriserna som lovade att göra sitt bästa att framföra mina filuriga ord till deras kända stamgäst. Så… Jag kommer nog kolla min hotmail lite oftare nu, då jag angav den i slutet på texten… Jag kompenserade det uteblivna mötet med att köpa halva sortimentet av ”Frankenweenie”-mjukdjur och figurer på Disney-butiken på Oxford Street.

Dagarna flög självklart förbi i god mat, jul-kaffe-latte och upplevelsernas tecken! Lite crazy och sci-fi-inspirerad kommer jag nog alltid förbli får jag erkänna och jag betalde in Sam på spektakel som han kanske inte själv skulle (in a million years) annars träda in på. Såsom ”The London Dungeons”, där det under skådespel i otroligt häftiga rum, åkturer och blodiga kulisser målades upp en resa som startade redan i 1100-talets London och fortsatte genom pestens tider och mysterier som Sweeny Todd’s frisörsalong där få kom ut levande och Jack the Ripper vars identitet aldrig avslöjades… Pulsen var hög när klackarna äntligen sattes utanför på kullerstenarna. Mörkret hade fallit den sista kvällen och vi tog en uppfriskande promenad mot London Tower Bridge som lyste som vintergatan mot den svarta natthimlen.

Det var faktiskt soligt större delen av min tid i London vill jag tillägga! Och när det var mulet och småregnigt var det faktiskt bara supermysigt att dra upp benen under en filt i soffan; dricka lite vin efter en ”pasta bake” eller ”bolognese” samt titta på ”Grand Designs”, ”Real housewives” eller ”Master Chef” som var hushållets favoriter att slappna av till.

Sällskap fick jag även otroligt tidigt imorse då flygbussen tillbaka till planet med de stora motorerna skulle bullra mig tillbaka till Stockholm och alla nya utmaningar jag nu är uppladdad att ta mig an!! Jag har i alla fall kaloriladdat, haha!!

Publicerat