Musik

Releasekonsert med Sonika

Nu på fredag släpper ö-viksgruppen sin debutplatta i samband med en konsert på Thuleteatern.

Fem vokalister med olika bakgrund i jazz, rock, gospel och folkmusik. På fredag, 16 november, släpper denna ö-viksgrupp sin debutplatta och samtidigt ger de en konsert på Thuleteatern.

Det började med att Bruksgodset i Banafjäl ville ha musikalisk fägring under sin julmarknad för fem år sedan. Stina Johansson, Helena Uppenberg, Annelie Vigren, Marcus Stigsson och Sara Edström bildade helt sonika en folksånggrupp – Sonika.

Framträdandet på Bruksgodset gav mersmak och det blev en fortsättning, bland annat med en turné norröver sommaren 2010 – ända upp till Lofoten. Därefter bestämde de sig för att spela in en skiva där första steget var en inspirationsdag tillsammans med folksångerskan Ulrika Bodén, Noraström. Där spelade de också in skivan under ledning av Ulrikas man Martin von Schmalensee.

Nu släpps alltså debutplattan ”Ett år med Sonika”, som innehåller traditionell folkmusik med beatboxkomp i egna arrangemang där alla fem turas om att sjunga lead i allt från finstämda koraler till svängiga vispolskor och trallar. Efter konserten fortsätter firandet på Thuleteatern där Sonika bjuder på mingel och spontan-jam. Arrangör är Örnsköldsviks Folkmusikförening.


Publicerat