Samhällsinformation

Ny chans att Örnsköldsvik blir Årets återvinningskommun

Örnsköldsviks kommun är för andra året i rad nominerad till Årets återvinningskommun.

Nomineringen, som gjorts av Förpacknings- och tidningsinsamlingen, beror bland annat på visat engagemang och samarbetsvilja för att underlätta återvinningen av tidningar och förpackningar samt att man har en relativt nybyggd återvinningscentral, som anses vara en mönsteranläggning.

Utmärkelsen Årets återvinningskommun är en av åtta olika kategorier som tillsammans utgör Sveriges tyngsta miljöpris, Swedish Recycling Awards.

– Denna nominering har vi till stor del att tacka kommuninvånarna för, säger Åsa Möller, chef för Avfall och återvinning på Miva. En bidragande faktor till nomineringen är nämligen att örnsköldsviksborna är så bra på att sopsortera. Kommunen ligger över riksgenomsnittet vad gäller återvinning och det samlas in nästan dubbelt så mycket plastförpackningar jämfört med rikssnittet. Miva strävar efter att vara ett föredöme och uppmuntra till återanvändning och återvinning och denna nominering är ett kvitto på att vi är på rätt väg.

Örnsköldsvik är en av tre nominerade kommuner och vinnaren utses vid Återvinningsgalan som äger rum i Stockholm den 29 november

Publicerat