Hockeybloggen

Pang, pang, pang. Over and done.

Ja, som jag förutspådde innan skulle det bli tufft, men man var med länge innan SAIK:s stjärnor visade vart skåpet skulle stå.

Oavgjort efter första för MODO i den på förhand svåra bortamatchen. Sedan hade Skellefteå uppvisning. Först pangade Holloway in ettan strax innanför blå. Sedan klippte MODO-bekantingen Jocke Lindström in tvåan efter ett sidledspass innan han sedan avgjorde med ett slagga. Ridå.

Efter målet bytte MODO keeper, men det går absolut inte lasta Starkbaum för detta. På ettan och trean blev han föredömligt skymd och på tvåan så kom ett kanonpass, som sagt,  rakt över centrallinjen vilket tvingade honom till en näst intill omöjlig förflyttning. Ingen skugga på Bernhard med andrea ord tycker jag. Ullmark hoppade sedan in och gjorde det med den äran. Skönt.

***

Skillnaden i denna match var stjärnorna i SAIK och framförallt avsaknaden av de i MODO som jag skrev om igår. Kul tyckte jag dock det var att se juniorerna ta chansen och framförallt Edvin Hedberg visade väldigt gott gry.

***

Den hetaste matchen var på förhand ändå seriefinalen i allsvenskan igår mellan Karlskoga och Leksand. Det blev också jämnt tillslut även om Leksand satte högsta fart från början och gick ifrån. Dalmasarna vann igen och befäster därmed serieledningen. Snackisen blev annars Hersleys cross-checking. Inte snygg.... Den hade kunnat kosta matchen! 

***

Riley Sheahan är namnet på många läppar i USA sedan han efter en sen natt stoppats i fylla med bilen - klädd som en Teletubie.  Kan tänka mig att Detroit inte kommer att se milt på detta då det kunnat slutat mycket värre än vad det gjorde. Även om det inte går att jämföra riktigt så minns vi Detroit-fans tillbaka på den tragiska olyckan 1997. Endast sex dagar efter att Vingarna fått lyfta sin första buckla på över 40 år så omkom Vladimir Konstantinov och lagets massör. VKSM.

***

Imorgon är det länsderby igen och förutsättningarna är helt andra än sist nere i Plywood-arena. Nu kommer MODO, trots förlusten igår, från en bra trend och Timrå har haft det tungt på slutet. Jag tror därför på första segern i år för Ångermanlänningarna. 

***

Timrå har förstärkt laget med Richard Demén Willaume. Är det han som vänder skutan? Räcker verkligen Eon Arena för biljettruschen? 

Nej, seriöst; Kanske inte vad fansen hoppats på och inte heller marknadsavdelningen....

***

Tips i matchen imorgon 5-1.




Publicerat