Hockeybloggen

Sköööön seger samt veckans hockey-7a

Första segern mot Timrå i år kunde inte kommit lägligare. Dels utökade man avståndet till lillebror, men framförallt så känns det som det blivit ett behagligt avstånd till strecket.

Matchen igår hade mycket att i övrigt att önska och ska man vara ärlig så var det inte det roligaste att se. Stundtals mycket hafsigt spel och många felpass. Glädjande var dock att Alex Steen nu var tillbaka och vilken comeback! Även om han kanske inte glänste över hela banan så gjorde han 1+1 och fixade därmed segern. Annars så är den som ska hyllas självklart Starkbaum. Mannen i kassen spikade igen och med nämnde Steens insatser så räckte detta. 

Jocke i gästernas kasse kan självklart inte lastas för detta. Surt naturligtvis att endast släppa ett mål och ändå inte få en poäng med sig. Där ligger väl Timrås problem nu. Man skapar en hel del och har kommando, men har svårt att få edge på grejerna vilket gör att det blir alldeles för ineffektivt. Det måste laget få ordning på om det inte ska bli kvalserie igen...

***

AIK tappade segern i sista sekunden borta mot HV. Naturligtvis var det en ur-Djurgårdare, Marcus Nilsson, som gjorde det. Tur det för Timrå. Annars hade man varit under strecket nu. 

***

Rögle föll ihop som ett korthus - igen! Förnedrade med 1-7 hemma mot FBK och nu är nog Tagnes dagar räknade. 

***

Jumbon Karlskron tog en mycket fin victoria då man fick mesta mestarna DIF på fall.  Ställer frågan igen; Vad händer i Djurgården?


***

Veckans sjua:

Timrås pengar: Återigen släpar man med löneutbetalningar till spelarna. På nåt sätt gör man dock alltid rätt för sig verkar det som, men börjar inte tålamodet naggas i kanten snart hos många...

Matt Duchene: Numera stadig på listan... Frölunda bryter med sin spelare och hänvisar till att man följer regelerna. Med det menar man att man bara tog in honom som ersättare under tiden man haft skador. Mao spelar han inte efter 8/12. Detta är väl fint och kanske det rätta då han inte producerat som väntat (Även om han gjorde tre points igår), men frågan är nu hur MODO kommer agera? 

Snart kanske Påhlsson är tillbaka. Bryter MODO kontraktet då med Super-Steen? Skulle gissa på att det finns de som hoppas på att NHL-säsongen ställs in helt så den diskussionen ej behöver uppstå.

Luleås form: Efter att blivit klassad som elitseriens tråkigaste lag så har man gett alla tvivlare en rejäl känga. Laget flyger fram och fullkomligt vräker in mål.

Bobby Ryan: Man tror inte det är sant vilka spelare som lirar i allsvenskan. Ryan visade sin klass direkt med Koiptar och min fråga är enkel: VARFÖR får vi inte se dessa lirare i elitserien?

5/12: Strejken i NHL är en stadig punkt numera också och troligen får vi en vink åt vilket håll det lutar åt då samtliga ägare träffas. Förhoppningsvis finns det tillräckligt starka krafter där som sätter igång förhandlingarna ordentligt så vi får igång NHL nu!

JVM: I värsta fall får Sverige klara sig utan Mika Zibanejad. Killen som avgjorde allt ifjol stoppas eventuellt av Ottawa och det är naturligtvis ett stort avbräck.

Publiksiffran:  Har det någonsin varit under 6000 i ett derby i arenan är frågan? Inte bra.

***

Nästa match är Färjestad borta i LLA. Färjestad verkar ha kommit igång ordentligt på slutet och detta blir naturligtvis en grym värdemätare. Frågan är om hemmalaget har med sig sin härförare Rickard Wallin då han fick en otäck smäll senast. Oavsett vilket så krävs det en grym insats från samtliga för att knäcka vargarna från Värmland, MEN jag tror MODO kan ha en bra chans. Kanske mer hjärta än något annat i det tipset....

Tipset blir 2-2 och sedan seger i sudden.

***

Många har hört av sig angående kopplingen till Starkbaum och håller han nollan även på lördag så tror jag många MODO-iter beställer en Starkbaum på kvällen! 


Publicerat