Ung kultur

Dags för Decemberfesten

Nu på fredag 7 december öppnar Sliperiet upp för en hejdundrande julfest för alla från årskurs 8 och uppåt.

Musik, dans, teater, skaparverkstad, spel och mycket annat. Självklart kommer Lucia också. Fredag 7 december öppnar Sliperiet upp för en hejdundrande julfest för alla från årskurs 8 och uppåt.

Årligt återkommande Decemberfesten består som vanligt av en mängd olika programpunkter, och en hel rad olika arrangörer.

– Vi vill nå ut till ungdomar med ett så brett arrangemang som möjligt, något som är intressant för en stor grupp. Och det roliga är att vi har så många som är med och arrangerar, säger Janne Lindstöm på Sliperiet.

Musik från scenen blir det i form av Live Wire, Swinging Siblings, Storbanditerna från Kulturskolecentrum, The Productivity, Pearl Of Major och Against The Fear. Teaterlinjen på Örnsköldsviks Folkhögskola visar upp sig i en föreställning och dessutom blir det dansinslag av Rockringen, Vuja De och Up 2 U.

Förutom att bara betrakta allt som sker kan man också utöva kultur i olika former, exempelvis i skaparverkstan eller genom att spela in karaoke. Pannkakskyrkan är på plats och därutöver blir det tävlingar och möjlighet att spela tv-spel.

I decembermörkret kommer naturligtvis också årets Lucia med följe för att lysa upp och skapa rätt stämning.

– Vi tar en låg entré på 50 kronor eftersom alla ska känna att de har möjlighet att gå, säger Janne.

Förutom Sliperiet arrangeras Decemberfesten av NBV, Skolkyrkan, UNF och KRIK Kristen Idrottskontakt.

Publicerat