Hockeybloggen

Doping-MODO och veckans hockey-7a

Själva matchen blev rafflande i ett, som vanligt, tyst Cloetta Center. Desto mer livat blev det i efterspelet då Mike Hellberg och Mäki uttalade sig...

Skön seger, men det skulle naturligtvis varit tre poäng. Att leda med två och tappa är helt enkelt för dåligt. Nu fick man dock bonusen då Cumiskey vräkte in femman med ett slagga utanför taggarna. Trots allt en bra bortamatch och formen håller i sig. 

***

Mike Hellberg är mästare på att skapa rubriker och hans uttalande på twitter efter matchen var inget undantag: 

”Många från Övik gnäller på domaren. Samma inställning/attityd ikväll från dem som i deras arena - mest gnällig i Sverige! Heart of hockey? Yeah right.”

Däremot tillägger han även att han önskade att Linköpings publik också var lite mer enögd, eller engagerad om du hellre vill det, då han som alla andra tycker att det är alldeles för tyst i godisburken emellanåt. Han passar även på att hylla 70-talisterna från Ö-vik och framhåller MODO som bästa klubb i Sverige genom tiderna då det gäller produktionen av spelare. Bra där i alla fall...

Däremot köper jag inte vice klubbdirektören, Anders Mäkis uttalande: 

"Tungt att förlora mot Fuskmodo. Men starkt att hämta upp 2-4 sista fem o få en pinne. Dra igång NHL nu så Dopingmodo sjunker i tabellen igen."

Riktigt bedrövligt om du frågar mig. FUSK och DOPING är två väldigt negativa ord och man behöver inte vara Einstein för att räkna ut att han syftar på Steen. Tyvärr Mäki måste jag göra dig ledsen för att nästa gång lagen möts så kanske det är Samuel Påhlsson (Troligen en av de bästa svenska centrarna utanfö NHL) som står där istället och då hoppas jag verkligen att LHC kör över MODO fullständigt då laget inte är "dopade" längre...Eller?

Hur man som officiell person i en klubb kan uttala sig på detta sätt är märkligt, men är man förvånad egentligen? 

***

Veckans sjua:

JVM-truppen: Ingen MODO-spelare uttagen. Det känns...sådär.

Damerna: Idag inleder MODO dam cupspelet i Österrike. Tror och hoppas att ingenting kommer att störa dem där i kampen på segrar. Svenska ligan står sig helt enkelt för bra och där är tjejerna ledande så det kommer garanterat vara glada miner efter helgen.

Passet 1: Många gånger kan assisten vara snyggare än målet och det pass Kristoffer Berglund slog till Rasmussen mot HV går definitivt in i den kategorin. Grymt snyggt!

Passet 2: Många gånger kan målet vara snyggare än assisten och det pass Kristian Forsberg levererade till Madsen gav mycket i övrigt att önska, men mottagningen och avslutet var det världsklass på.Grymt snyggt!

Passet: Många gånger kan assisten vara snyggare än målet och det pass Kristoffer Berglund slog till Rasmussen mot HV går definitivt in i den kategorin. Grymt snyggt!

5/12: Ja, datumet har passerat och vi har inte blivit så mycket klockare om strejken, men nu pratar man för fullt och kanske kan en lösning vara klar nästa vecka och då bör man hinna 50 omgångar. Satt och tittade på lite klipp från ifjol och kan bara upprepa: Dra igång ligan nu! 

Efter gårdagen så känns det dock väldigt långt borta och nu börjar även jag att tvivla på att man kommer igång. Helt kört är det inte, men nu börjar verkligen tiden rinna ut...

Perra: Jonsson i efternamn får lämna gnaget. Lite konstigt med tanke på att det kändes som att de var på g. Dock är Eldebrink inget dåligt namn, men som jag sagt tidigare. Det går inte att trolla med materialet heller. 

DIF:  Tror tusan jag får ge mig. De är nog inte bättre. Sedan får jag vilja ha upp Malmö och Djurgården hur mycket som helst. Nu måste man få igång maskinen ordentligt. Det går inte att förlora mot Troja och tro man ska kunna ta sig upp i eliten. Förmycket upp och ner. Tyvärr...

***

Sista matchen imorgon innan skinkan. Det blir ett Norrlandsmöte mot Rönkens Björnar från Norrbotten. De blev tilltufsade i gårdagens derby och kommer säkerligen laddade, men jag tror att MODO kommer avsluta detta snyggt och ta segern.

Håll ett extra öga på Linus Klasen, Toni Koivisto samt Anton Hedman. Den sistnämnde vet vad det innebär med lördagsmatch i Ö-vik och kommer säkerligen sätta in ett par extra tacklingar. Det är upplagt för en kanonmatch imorgon! 2-2 på ordinarie och 3-2 i Sudden.

Publicerat