Hockeybloggen

Bra grund lagd för fortsättningen

Mer än halva säsongen är avverkad och MODO har kravlat sig upp på relativt säker mark igen. En stark avslutning gör att man har 9 poäng ner till strecket.

Är det då ett bra resultat? Ja , vi kan titta lite historiskt: 2010-2011 låg man sist med 36 poäng efter 32 omgångar och  2011-2012 så hade man 41 poäng på 32 matcher och låg 11:a. Mao så har man tagit 10 p mer i år än ifjol och visst känns det som att bygget blir stabilare och stabilare? Det man dock ska komma ihåg är att, som MODO vet, det kan gå mycket fort åt det ena eller andra hållet med trepoängsystemet, men jag tycker man har alla möjligheter att ligga kvar ock kanske nypa nån placering till innan detta är slut.

Varför har det gått bra i år? Ja, det finns säkerligen massor av orsaker. Jag väljer att plocka fram tre.

* Starkbaum har faktiskt varit bättre än de flesta trodde och har varit jämn och bra på det stora hela.

* Backarna. Backsidan ser grymt stabil ut  med Cumiskey och till en viss del Regher framåt samt  Ahnelöv bakåt.

* Ersättaren Steen har levererat lika bra eller troligen bättre än vad Vancouver-nyförvärvet Påhlsson hade gjort. Dock ska Ni komma ihåg att laget spelade bra även då Steen var borta ett tag.

Som sagt är det mycket som ser bra ut och man kan gå till julvila med gott samvete. Grunden är lagd för en trevlig fortsättning!

***

Slagsmålet mellan Dick och Lorentzon ser jag som en del av hockeyn. Synd bara att de får matchstraff varje gång. Fem minuter räcker som straff.

***

Domarbråket med Andreas Johansson och Vinnerborg fortsätter. Tydligen finns det en regel som säger att sådant här ska skötas internt via hockeyligan. Men Färjestad skulle väl aldrig välja att gå emot vad hockeyligan säger...?

***

Utomhusmatchen var fantastiskt kul att se, men nog hade vi hellre haft en vinter-classic i Y-län mellan MODO och TIK? Nsta år kanske det blir på Friends Arena OM Dijurgården går upp och AIK håller sig kvar..

Publicerat