Nyheter/Reportage

Höga Kusten Flyg förvärvar NextJet

Höga Kusten Flyg satsar vidare och förvärvar NextJet. Därmed skapas en bra plattform för att driva ett kostnadseffektivt och marknadsorienterat alternativ inom svenskt inrikesflyg.

Det nya bolaget kommer att ha ca 275 anställda och en omsättning över 800 miljoner kronor. Sammanlagt trafikeras 18 destinationer i Sverige samt Köpenhamn och Mariehamn på Åland. Bolaget har sammanlagt 23 flygplan i trafik.

− Vi ser stor potential i detta förvärv säger Jan-Olof Backman, styrelseordförande i Höga Kusten Flyg. NextJet har visat en stark utveckling och tagit betydande marknadsandelar av Svenskt inrikesflyg. Bolaget är nu väl positionerat för att ytterligare stärka sin position och vi ser goda utvecklingsmöjligheter och potential i NextJet.

NextJet har tills idag ägts av sex delägare. VD, Magnus Ivarsson är en av dessa. Magnus kommer att fortsätta fungera som VD för NextJet.

– Det känns positivt med ett fortsatt förtroende från våra nya ägare och ger oss ett kvitto på att bolaget är på rätt väg. De nya ägarna har sett att vi har en verksamhet och affärsstrategi som man vill fortsätta bygga på. Vi får nu en stark ägare med möjlighet att investera i framtiden samtidigt som vi har en stabil grund att bygga vidare på, säger Magnus


Bolagen kommer tills vidare att operera under sina nuvarande varumärken. För resenären innebär det ingen förändring utan man bokar sina flygbiljetter som vanligt.
Publicerat