Världsklass-bloggen

En god jul till er alla...

Nu rullar vi ihop 2012 och blickar framåt. 2013 är ett stenkast bort och starten på fortsättningen mot framtiden.

 

Som en tradition har vi årligen verksamhetsplanering där aktiviteter för kommande år ska samordnas och sättas. Vi börjar alltid den övningen med att i grupper lista allt som har hänt det gångna året. När vi presenterar våra listor för varandra landar vi i en gemensam stolthet över Örnsköldsvik och allt som händer här i vår kommun. För att nämna några saker så kan vi konstatera att investeringar görs bland företagen hela tiden, nya etableringar görs och nya landmärken växer upp genom det byggande som sker. Vi har förlovat oss med Umeå och tagit ett ordentligt sikte mot 2014 då Umeå är kulturhuvudstad i Europa. Örnsköldsvik har också varit värd för ett antal större konferenser och arrangemang som lockat personer från hela regionen. Framtidstron är stark och likaså engagemanget för vår gemensamma framtid.

Naturligtvis står vi inför fortsatta utmaningar som inte löser sig av sig själv. Vi ska ta våra utmaningar på allvar men det är genom att samverka och visa handlingskraft som vi har störst chans att lyckas.

När jag lyssnar på vad som händer i omvärlden så konstaterar jag att främlingsfientligheten finns nära och tar allt större utrymme på människors agenda. Frustration leder till konflikter, rädsla sluter människor och bygger allt högre murar. Juletider betyder också att människors ensamhet blir väldigt uppenbar. Skollov är inte förenat med lycka och trygghet för alla barn.

Därför vill jag uppmana alla er därute att på ert egna sätt bidra till en god jul för nånannan. Om alla bidrar med något kan vi förändra och det är de små sammanhangen som tillsammans gör skillnad.

 

Till sist vill jag önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

Publicerat