Hockeybloggen

Klykderby ikväll!

Då är det återigen dags för Västernorrlands två lag att göra upp. Tror vi får se en helt annan match än senast och ett revanchladdat Timrå för förlusten senast, men det kommer inte att räcka.

Timrå inledde med två vinster och sedan slog MODO tillbaka med 2-0 i senaste matchen. Nu är det dags för derby nummer fyra, men jag tror att om MODO följer sin gameplan så kommer man också att vinna detta ganska komfortabelt. Timrå har haft förtvivlat svårt att göra mål och nu har man faktiskt spelat tre matcher utan att göra mål. När nu dessutom den förväntade målkungen Niklas Nordgren är skadad så blir frågan; Vem ska kliva fram och fixa detta?

Tipset blir 1-4 ikväll.

***

Homer lägger troligen skridskorna på hyllan i Detroit och det är bara att gratulera till en helt fantastisk karriär. Det är få här hemma som försår hur stor han verkligen är därborta i allmänhet, men i Detroit i synnerhet. 

Appropå Red Wings så är det troligt att Zäta tar kaptensbindeln nu efter Lidström. Faktum är att det var på gång redan innan. Jag pratade med Barry Smith i samband med en resa till Detroit i början för många år sedan och då berättade han att man flyttar Zetterberg till platsen bredvid Yzerman och det var ett tecken på att man såg honom som en blivande kapten. 

Publicerat