Hockeybloggen

Säker seger mot Timrå

Även om MODO inte på nåt sätt var överlägsen, men skillnaden var att man utnyttjade sina chanser. Timrå var otroligt uddlösa i kombination med att Starkbaum var säkerheten själv.

Matchen startade i ett bra tempo där MODO angav tonen. Detta mattades dock då Nagy tvingades utgå efter en täckling från "blind side" i huvudet. Det skulle naturlitvis varit matchstraff. Å andra sidan är inte Ritolas armbåge senare så snygg heller och borde även den utmynnat i ett högre straff. 

Kontentan blev i alla fall att Timrå fick fart under vingarna, men kunde inte förvalta sina lägen. Istället fick MODO göra både ettan och tvåan. Trean kom också, men dömdes bort på grund av spark. Svårt att avgöra ens på TV-bilderna då skridskon hamnar bakom ett ben, men som jag ser det så är det rätt beslut. Hur som helst fastställde till sist Mueller trean i tom kasse och säkrade poängen. 

***

Timrå är nu otäckt nära rekordet som MODO faktiskt har. En period till så har man varit mållösa längst av alla lag genom tiderna. Inte smickrande på nåt sätt så det skulle naturligtvis vara skönt att få lämna över det till just Timrå...

***

Känns som att det blev ändå tydligare runt strecken nu...

***

Huselius får lägga av. Alltid tråkigt när en skada bestämmer när det är slut. Extra tungt för AIK förstås som började se lite ljus i tunneln.

***

Kan tänka mig att det är många gnagare som är tacksamma att MODO slog Timrå. Annars hade det skilt fyra poäng...

Publicerat