Du är här

2013-01-11 - Hockeybloggen

Veckans hockey 7a + säker seger (och dans) för MODO - igen..

MODO fortsätter rada upp segrar och regerande mästarna fick ge sig igen. Nu väntar LHC på lördag och det kan bli en riktigt bra fight mellan två lag med bra form. Får vi se Linus dansa igen? Spana in klippet här.

Ja, det blev egentligen aldrig match. MODO var i förarsätet hela tiden även om man tappade lite efter reduceringen. Återigen var det en stabil insats och känslan verkar skön i laget. Tror dock det blir en helt annan match på lördag då ett annat formlag är på besök. Håll ett extra öga på Calle Söderberg. En fantastisk spelare.

Tips: 2-2 . Ritola fixar bonuspoäng.

Veckans hockey- 7a: 

1) Leksand. Den anrika klubben ska granskas. Hela Sveriges lag säger en del. Pyttsan. Tveksam om man ens är halva Dalarnas lag...

2) Conny Strömberg. Nu tillbaka i Örebro. Ska bli intressant om han blåser liv i Wiklander och Löwdahl igen. Intressant också vad Peter Andersson tycker om detta... Ja, säga vad man vill om Conny, men han levererar rubriker och allt som oftast poäng!

3) Starkbaum! Klappar han inte igenom fullständigt kommer det bli Krizan-status. Med en sådan här målvakt så ger han MODO chansen att vinna varje match och jag hävdar att han själv spelat in tio poäng minst. Det är tryggt. Blir nog två Starkbaum till helgen !

4) Homer. Luleås, demoliton man, med Tomas i förnamn lägger troligen skrillorna på hyllan. En fantastisk karriär. 96 i taket i Joe Louis? Om inte annat så hamnar den definitivt i taket i Piteå!

5) Strejken. Skönt att det är över och nu ska det bli härligt att följa ligan. Tror det finns alla möjligheter för lite smällar i år då det är lite kortare säsong. Utmanare på ena sidan blir Detroit, Vancouver och LA tror jag. På den andra kan Rangers ha chansen. Boston är alltid bra, men tipset går ändå till Pittsburgh med Crosby och Malkin.

6) Domarstandarden. Man får ju inte uttala sig negativt om domarna, men vad är det som händer? Såg HV-FBK och jag förstår spelarnas frustration. När sedan en som Per Ledin får hålla på som han vill med överfall och filmningar blir det patetiskt. Nej, jag säger det igen. Tillåt fighter i NHL så kommer det bli en självsanering av spelarna. Tror Jämtin hade fått sig en läxa av Tolle i det fallet... 

7) Målet: Ritolas första på Honken. Var länge sedan man såg ett sådant. Tror det var nån gammal NHL-match där det var Richter som blev lurad av en "kastvind"...!

***

Äntligen har det föga smickarande rekordet om längst tid utan mål slagits. Att det blev Timrå som tog över titeln är en kraftig bonus...

***

Synd att ÖSK inte lyckades slå Östersund, men jag tror ändå laget har en bra chans att ställa till det lite. Men, trots allt,  i slutändan så är allt annat än Löven och Sundsvall i topp en skräll modell större...

*** 

Dansen, Ullmark! Dansen! Grymt... När man tänker efter är det helt otroligt att MODO fått fram både Ullmark och Forsberg på så kort tid. Hoppas de växer ut till två stormålvakter. Det är de värda.

Dela med dig av denna artikel på: