Ungdom

Chatta om sommarjobb

I januari anmäldes 17 000 ferieplatser till Arbetsförmedlingen – nytt rekord för månaden. Idag, måndag 18 februari, kan den som söker sommarjobb chatta med Arbetsförmedlingen.

 

– Det är hög tid att söka sommarjobb och det är extra viktigt att vara ute i god tid, eftersom vi ser en trend i att allt fler ferieplatser kommer in i början av året, säger Hans Tyden, analytiker vid Arbetsförmedlingen.

Av de 17 000 platser som anmäldes i januari var hela 12 000 platser inom vård och omsorg.

Ett sommarjobb är för många den första kontakten med arbetslivet. Därför kommer nu Arbetsförmedlingen att erbjuda en möjlighet att chatta och ställa frågor kring allt som rör sommarjobb mellan 15.30 och 16.30 ikväll.

Arbetsförmedlingen kan till exempel ge tips till den som söker jobb och svara på frågor om vilka rättigheter och skyldigheter man har som visstidsanställd.

– Ett sommarjobb innebär en unik möjlighet att skaffa sig både erfarenheter och referenser att fylla på sitt CV med, säger Pia Rydqvist, chef för Arbetsförmedlingen kundtjänst.

Chatten bemannas av personal från Arbetsförmedlingen Kundtjänst som har en stor erfarenhet av att hjälpa och stötta arbetssökande på distans.

Vill du chatta om sommarjobb - läs mer här.

Publicerat