Du är här

2013-02-22 - Hockeybloggen
Engstrand storspelade för LHC igår. Foto: Håkan Nordström.

Tung förlust samt veckans hockey-7a.

LHC drog det längsta strået då gamle MODO-iten Weinhandl var tillbaka. Mattias passade ofint nog på att passa till det enda målet och alla poäng hamnade i Linköping. Som sagt; Släkten är värst...

Tung inledning på roadtripen alltså och även om jag inte på nåt sätt tycker man saknade chanser så kändes det som att Engstrand växte ut till ett spöke. På den posten måste Melin känna sig väldigt nöjd. Kan han också få igång Weinhandl ordentligt så blir LHC farliga i ett slutspel, men nej; Det blir inte guld för de heller.

MODO då? Ja, ytterliggare en förlust och nu är det faktiskt så att på de tio senaste matcherna har man bara tagit 11 poäng. Bara Brynäs och Rögle är sämre där. Anledning att vara oroliga? Både ja och nej. Som jag varit inne på tidigare så beror det helt på vilken fas laget är i inför förberedelserna för slutspelet. Tror som sagt att man inte chansar så mycket nu, men samtidigt ska man komma ihåg att det inte bara att trycka på en knapp när allt startar så det känns som man måste upp på spåret ganska fort nu. Fem omgångar kvar!

***

Veckans hockey- 7a: 

1) Damerna. I helgen går Micke Nilssons gäng för guld och jag ser inte nåt annat än att de klarar det. 

2) Fasth. Victor har redan skapat sig ett namn därborta. Starkt.

3) Skellefteå.  Även om Brynäs inte direkt är i sitt livs form så satt man bara och häpnade under matchen. Vilken överkörning, kross, mangling, osv....! Bara att lyfta på hatten och att det här laget slagit i slutspelsväxeln redan nu råder inga tvivel om. Intressant att se hur man tänker OM Brynäs missar slutspel och AIK kommer dit istället. Bli då inte förvånad om Skellefteå väljer MODO då! Annars är nog valet givet...

4) Färjestad. Arell är klar för nästa säsong redan nu och BIK är upprörda över att man kablar ut den nyheten i detta läge. Fullt förståeligt, men vänta nu: Färjestad skulle väl aldrig göra något sådant?

5) Slutspelskampen. Nu skiljer bara fyra poäng mellan AIK och Brynäs. Makalöst tryck igen på Hovet när Färjestads slog tillbaka och kan inte säga annat än att deras fans är underbara att höra och jag ser dem gärna i ett slutspel. Däremot är det en helt annan sak under säsongen.

6) Djurgården. Appropå Stockholmslag. DIF förlorade mot Leksand och tappade lite i kampen om tredjeplatsen, men som sagt ett gungande Hovet är aldrig fel och jag ser gärna Djurgården i finrummet igen då detta är klart. 

7) Leksand: Som det skrivits om detta lag i år, främst om vad som händer på sidan, men på isen tuffar man bara på. Vändningen på ett fullsatt Hovet imponerar och jag tror faktiskt att man i år faktiskt på allvar kan utmana om en elitserieplats. Kung Timander i försvaret levererar och jag skulle verkligen unna honom att få ta upp detta gäng ett steg!

***

Match igen mot familjen i Värmland. Lär säkerligen bli underhållande då det alltid blir det mellan dessa lag, men FBK känns starka nu även om man förlorade sist. Tror MODO får sota för det. Tips: 5-2.

Dela med dig av denna artikel på: