Evenemang

Peter Jöback till Örnsköldsvik

Turnépremiär för "I Love Musicals" i Fjällräven Center 27 september, en av endast sju arenaföreställningar i Sverige.

Om en månad flyttar Peter Jöback till New York för att göra sin Broadway-debut i titelrollen i "The Phantom of the Opera". I lördags kunde vi se Peter Jöback göra ett bejublat framträdande av ”Music of the Night” från musikalen i Melodifestivalen.

Till hösten återvänder han till Sverige för att då ta sin publik- och kritikerrosade föreställning "I Love Musicals" på en andra turnéomgång under temat ”The Broadway Edition”. Precis som i höstas tar han med Stockholm Sinfonietta och stjärnsolister från Broadway och West End.

Turnépremiär för årets "I Love Musicals" blir det i Fjällräven Center i Örnsköldsvik den 27 september,  följt av ytterligare sex arenakonserter.


27.9 Örnsköldsvik Fjällräven Center
28.9 Luleå Coop Arena
4.10 Göteborg Scandinavium
5.10 Halmstad Halmstads Arena
10.10 Linköping Cloetta Center
11.10 Malmö Malmö Arena
12.10 Stockholm Ericsson Globe

Biljetterna säljs via ticnet.se, Modo Hockey Shop Fjällräven Center och Oskargallerian. Säljstart 6 mars kl 09:00.

När Peter Jöback drog igång ”I Love Musicals”-turnén förra året var det med en storslagenhet som sällan skådats. De bästa låtarna från de största musikalerna,  nummer som hans hjärta känner innan och utan,  framfördes och hyllningarna lät sig inte vänta.

”Det går förmodligen inte att göra en mer kärleksfull hyllning till musikalgenren” skrev Aftonbladet och Expressen lät oss veta att ”Peter är en av världens bästa musikalartister”. Även Göteborgs-Posten,  Sydsvenskan och DN gav I Love Musicals betyg 4 och Skånskan gav full pott. 

Precis som förra gången kommer Peter att bjuda på en exklusiv och stämningsfull konsert med det bästa ur världens musikaler i lyxförpackning.

Stockholm Sinfonietta räknas i dag som en av världens främsta kammarorkestrar med musikerna från Kungliga Filharmoniska Orkestern i Stockholm,  Sveriges Radios Symfoniorkester,  Göteborgs Symfoniker & Kungliga Hovkapellet. De gästande solisterna presenteras under våren.

2012 var ett magnifikt år för Peter Jöback som startade med TV-serien ”Med hjärtat som insats” på SVT,  The Phantom of the Opera på Her Majesty’s Theatre i Londons West End till jublande press och stående publikovationer.

Sedan följde publiksuccén och den enormt hyllade arenaturnén ”I Love Musicals” under hösten. Året avrundade Peter med jubileumsutgåvan av hans klassiska julalbum ”Jag kommer hem igen till jul” som hade 8 miljoner streams på Spotify i december. Albumtiteln blev också titeln på Peters första bok som kom i november där han tillsammans med Lena Katarina Swanberg berättade om julskivan som katalysator i hans egen livsresa.

2013 inledde Peter med att som en av fyra utvalda Phantoms delta i 25-årsjubiléet av The Phantom of the Opera på anrika The Majestic Theatre i New York där han också introducerades som ”the next Phantom”. 

Så i april flyttar han till Manhattan för att göra sin stora Broadway-debut i den åtråvärda titelrollen i en av världens största musikaler,  The Phantom of the Opera. Räkna med att han är full av Broadway-inspiration när han efter fem månader återvänder hit med ”I Love Musicals” 2013.

 

Publicerat