Saga S

Så kan en da’ va’ för en person som säger: Ja!

I min blogg har jag medvetet tonat ner mina träningsvanor och jag lägger heller inte fokus på min kost. Trots att dessa saker är bland de viktigaste i mitt liv vill jag ändå att ”inställning och inspiration” är det som ska genomsyra mina texter!

 

Men just idag tänkte jag att ni ska få ta del av hela min strålande dag så som det kom att bli! Många gånger kan jag vara helt ledig på en vardag då jag oftast jobbar helgnätter, sena eftermiddagar/kvällar på hockeymatcherna eller vid behov i butik. Denna vecka har jag varit mycket ”ledig” vilket innebär att jag ”brainstormar” om vettiga saker jag kan göra samt hakar på de förslag jag får av mina nära och kära! Igår resulterade det i att jag blev hembjuden både på lunch och middag på vitt skilda ställen, fick öva mina ”skills” i att få barn i åldern ett år att skratta och däremellan även hinna med en del pingisspelande på Brux!

När jag nyss gled runt på smidiga skär på en utomhusrink i Domsjö med en salig blandning bekanta och deras barn slog tanken mig om hur denna dag hade varit om jag inte ”sagt JA” till saker titt som tätt.

Hade jag inte sagt Ja, hade jag inte:

*Infunnit mig på gymmet innan lunch och småpratat med den trevliga personalen för att jag skulle fullfölja Jocke Bäckströms tredje pass åt mig denna vecka: ”Backe medel”; 60min med uppvärmning, nedvarvning och däremellan intervaller i 1,2,3,4,3,2,1,2,3, 4 minuter i 5graders lutning med pulsen mellan 169-179 (min maxpuls är 184 slag/min) vilket för mig innebär ca 12-13km/h hastighet! Svettigt!!

*Kastat mig i duschen och haft skridskorna redo i en lånad bil för att snabbt svischa ut till Domsjö för en engagerad match i sockerbitshockey där åldrarna på deltagarna varierade mellan ungefär 7 till 40år! Strålande sol och många skratt!

*Efter snabb-ihop-rörd lunch av linser, bönor, keso, sallad, soltorkade tomater och ceasardressing (dressing, sås och smet är ju det som gör livet värt att leva!) sätta mig och blogga för veckotidningen i Övik om mina tankar och påhitt (det var enbart pga. en intervju om min medverkan i Gladiatorerna förra året som jag blev tillfrågad och tackade ja till att börja skriva här!)!

*Förgyllt en söt liten flickas dag (imorgon?) då jag strax skickar iväg en autograf jag blev frågad om jag kunde skriva!

*Fått veta vad som händer samt komma med förslag till hur man kan motivera och inspirera tjejer och kvinnor i Örnsköldsvik med omnejd, då jag blivit tillfrågad att komma på den lokala tjejjourens möte ikväll efter 18tiden! Efter ett tal jag höll i höstas på en ”tjejdag” på Folkets Park för alla tjejer i åttonde klass i kommunen fick jag även ett uppdrag att hålla inspirerande ”Life story”-tal på Noliamässan i Sundsvall!

*Åter gett mig på ett försök att kasta in mig i lagsportens värld! I en sporthall bortanför Höglandssjön spelar jag runt 21-22tiden ikväll fotboll med glada tjejer i det lokala laget Arnäs IF. Det känns läskigt men roligt att samarbeta och vara beroende av andra i ens idrottsprestation!! Jag är ju mest van att fokusera på mitt eget utövande, men kunde absolut inte neka denna roliga chans då jag blev tillfrågad att haka på av ett annat sportigt yrväder jag nyss lärt känna!

*Fått vara med i ett uppslag i nyutgivna tidningen "Sportguiden" i min egenskap som Gladiatorutmanare och berätta om min träning, kost och tankar kring dessa! Superkul!!

 

Som ni ser verkar jag inte särskilt svårövertalad! Detta bör jag dock poängtera är på både gott och ont, likt det mesta i livet! Har man svårt att säga nej (som jag…) kan man lätt gå in i väggen för att man vill tillfredställa andras behov och önskningar… Men… enligt mina erfarenheter… kan man ha förbaskat roligt åt saker man inte ens när dagen började visste att man skulle göra!!

Sug på den sockerbiten!! ;)

Ps. Bjuder tjejjouren på go’fika kommer jag inte säga nej heller…!! ;)

Publicerat