Nyheter/Reportage

Tyréns förstärker inom avfallsområdet

Konsultföretaget Tyréns är en av de ledande avfallskonsulterna i Sverige. Nu förstärker vi vår avfallssatsning ytterligare med en erfaren person med stor erfarenhet inom avfallsområdet, Moa Rudsten från UMEVA.
Moa har mer än tio års erfarenhet av erfarenhet av avfallshantering, både i kommunal och privat regi. Hon är även certifierad Säkerhetsrådgivare för transport av farligt gods på väg av Myndighetsen för samhällsberedskap (MSB). Moa kommer närmast från en anställning på UMEVA i Umeå där hon bl a ansvarat för ett projekt för insamling av matavfall. Moa har tidigare förflutet som ansvarig på IL-Recycling i Örnsköldsvik.

– Avfall uppkommer i alla delar av vårt samhälle och jag vill genom min kunskap på området kunna vara med och bidra till att vi i framtiden kan undvika att avfall ses som ett av våra största miljöproblem och i stället ses som en resurs, säger Moa Rudsten.

Moa kommer att arbeta med alla områden inom avfallssektorn. Men även med övriga miljöfrågor i Örnsköldsviksregionen, då hon kommer att vara stationerad på Tyréns kontor i Örnsköldsvik.

– Vi är verkligen glada för den här rekryteringen. Moa förstärker vår kompetens inom avfallshantering ytterligare i norra Sverige och blir en viktig kugge i Tyréns avfallssatsning, säger Per-Håkan Sandström, avdelningschef i Umeå.
Publicerat