Saga S

Galej och ståhej i all ära…

Överraskningsfestfixeri med dans inpå småtimmarna, långpromenad, nattjobb i O’learys entré och en fullspäckad söndag med gym, fotboll och en intensiv hockeymatch tills ”pucken” (tennisbollen) knappt gick att se längre. Äntligen är helgen slut!

 

Jag kan verkligen längta till måndagar. Det är på något vis den dag då varje människa får vara grå, vanlig och kravlös utan att någon höjer på ögonbrynen. Inget kan direkt förväntas av en måndag eller en ”start på veckan” då folk generellt är trötta efter att rutinerna slagits lite ur spel under helgen. För mig är oftast måndagar det perfekta tillfället för återhämtning och rekreation, då helgens dagar blir otroligt långa och välfyllda med aktiviteter och ständig social mångfald!



Men ååååh så roligt man har det när det väl beger sig! För en av mina närmaste bekanta (födelsedagsbarn!) åkte jag i fredags och roffade ihop tacos-, snackstillbehör och dricka (på Willys… där jag ääääälskar märket Garant:s roliga etiketter!) vilket jag med ansenliga mått av hjälp av andra vänner fick ihop till en fin överraskningstillställning! Födelsedagsbarnet blev ledd in i mitt vardagsrum (från en fjärran plats) under mycket fniss och snubblanden för att dra upp mössan då vi började sjunga ”Jaaaaaa må han leeeeva, jaaaa må han leeeeva!!”. Därefter följde en otroligt trevlig stund med skålanden, ”Gladiatorerna”-tittande (sista semifinalen innan min…!) och utgång på ”Merry Can” där ”Det vet du” spelade! Och som ni vet kan jag inte stå still till musik… eller i en större folkmassa heller för den delen!

Hursomhelst vaknade jag till solens otroliga strålar både på lördagen och söndagen och det blev full aktivitet även om lördagnatten bjöd på den spännande utmaningen att sitta i kassan för första gången i O’learys entre. Det kanske inte låter ”så farligt” att ta emot kontanter eller ”dra ett kort” och få folk att skriva på ett kvitto… men snarare än dessa konkreta handlingar innebär kassörsjobbet för mig att JAG är besökarnas FÖRSTA intryck på kvällens sista äventyr de valt att bege sig ut på! Självklart ville jag därför få folk att dra på smilbanden och känna sig övertygade om att den här kvällen skulle bli ”aaaawesome!” SAMTIDIGT som jag skulle stjäla dem på pengar enbart för att de skulle trilla över tröskeln! Men jag känner att jag klarade uppgiften bra, trots att siffrorna blev lite ”overload” i mitt huvud och att jag lyckades få kassalådan att gå i baklås mitt under den största rusningen! Det hjälpte inte direkt att det dessutom var -20grader ute då, haha!

Under söndagen var jag sedan löjligt aktiv och infann mig på gymmet inom en timme efter att jag vaknat och efter 2h cykling och crosstraining småsprang jag bokstavligen till både fotbollsspelande på Skyttis och en seriös oseriös hockeymatch i Domsjö med en hel drös sköna lirare! Jag blev faktiskt tvungen att erkänna att jag var dödlig efter det och jag föll i säng runt 22tiden.

Denna vecka är jag lyckligt lottad att få agera lager-råtta på Stadium tre morgnar i rad och bara få göra fiiint! Jag blev så inspirerad av uppfräschandet ”back-stage” att jag torkade, dammsög och skurade hela min egen bostad också när jag kom hem! I övrigt njöt jag ”vilodagen” med lagom mycket frisk luft och en hel del kaffe!

Trevlig måndag på er! :)

Publicerat