Du är här

2013-04-24 - Pucksnack
Foto:Håkan Nordström.

Med Anders Forsberg får juniorerna chansen

Skellefteå AIK vann välförtjänt SM-guldet senaste säsongen. Mycket tack vare alla unga talanger, men inget hokus pokus låg bakom detta faktum, förklarar Anders Forsberg, MODO Hockeys nye coach.

Det vimlade av 90-talister i Skelelfteå AIK:s guldtrupp - och de var inte bara med i laguppställningen. De avgjorde match efter match - även i finalspelet.

Anders Forsberg, MODO Hockeys nye coach, fick frågan på presskonferensen när han - äntligen - presenterades:

Vad är skillnaden på Skellefteås alla talanger jäm,fört med MODO:s?

- Egentligen inga alls. Spelar man i MODO Hockeys J 18 och J 20 som var i SM-final är man egentligen lika bra, svarade Anders Forsberg. Det gäller bara för oss i ledningen förklara för talangerna och juniorerna vad som egentligen krävs för att spela mer eller mindre bofast i Elitserien.

Presentationen av de te tränarna i MODO Hockey var intressant, men framförallt var det intressant vad som sas om de unga spelarna som finns i MODO.

- Klart målsättningen är att vi ska spela med många unga spelare och just där tror vi att Anders Forsberg är rätt man, menade Markus Näslund, GM.

- Jag har följt de här spelarna under säsongen i J 20 och vet att många kan bli hur bra som helst. Flera har ju luktat på krutröken i vinter och också bidragit, menade Jan-Axel Alavaara.

Äntligen blev det alltså officiellt det här med Anders Forsberg. Och att unga spelare kommer att få flera chanser coh större förtroende står klart. Övikssonen vågar ge juniorer chansen - det har han visat i Skellefteå.

Ingen hokus pokus över alla unga och talanger i Skelelfteå alltså. Skönt få höra det från Anders Forsberg själv.

Presentationen av MODO Hockeys nya tränarstab visade också klart och tydligt att NHL-influensen i föreningen fortsätter. Barry Smith blir tillsammans med Alavaara assisterande till Forsberg.

En herre som Markus Näslund känner väl efter att ha haft honom som ledare i Vancouver Canucks. Räkna också med att Smith kommer att få en del nordamerikaner kring sig i laget.

Men framförallt myser jag över att MODO Hockey nu återgår till det vi älskar, lite hemvävt med många "egna produkter" sommär beredda kriga för sin plats och för bygden i Elitserien.

Och, som sagt: Vi kan lita på Anders Forsberg vad det gäller den saken.

- Jag har följt MODO på juniorsidan ganska intensivt i vinter, avslöjade Forsberg. Sanningen rä att det finns ett helt gäng lovande och blivande storspelare i juniorlagen!

Låter som ljuv musik!

Bra också att fokuseringen mediamässigt kommer att lysa på headcoasch Forsberg, som är lite av medias gunstling i Sverige. Just den här biten var inte Ulf Samuelssons styrka.

Därför blev det cokså lite för mycket Markus Näslund coh Peter Forsberg hela tiden när det pratades och skrevs om MODO Hockey.

Dela med dig av denna artikel på: