Musik

The Perfect Pair

Systrarna Sara och Stina Johansson från Sunnansjö är i riksfinal i Musik Direkt i Västerås i kväll.

I helgen deltar systrarna Stina och Sara Johansson från Sunnansjö, The Perfect Pair, i riksfinalen av Musik Direkt i Västerås. Tävlingen som Gottneduon Algot vann för två år sedan.

– Vi är väldigt laddade, säger Stina. Det ska bli spännande och roligt att möta nya människor och stå på en ny scen. Vi är medvetna om att det är väldigt hård konkurrens och vi åker dit för att göra vårt bästa, hur det sedan går spelar egentligen ingen roll. Vi ser oss som vinnare ändå.

The Perfect Pair gör sitt framträdande redan i kväll, torsdag, och förhoppningsvis tar de sig till lördagens final.

– Vi hoppas att få spela en gång till, det skulle vara hur grymt som helst.

Återstår att se om de lyckas charma juryn med sitt tio minuter långa framträdande, en jury som bland annat består av Josephine Forsman, trummis i Sahara Hotnights; Kalle Gustavsson Jerneholm, basist i Soundtrack Of Our Lives; Sky Highs gitarrlegend Claes Yngström, MTA Productions försäljningschef Malin Kairis samt Sam Venegas som driver musikbolaget All Systems Go!

– Vi spelar Angels och Playground. Vi har försökt förbereda oss mentalt och lagt upp ett schema under dagen för att få med röstuppvärmning och fysisk uppvärmning, säger Stina.

De elva första länsfestivalvinnarna spelar i kväll och därefter underhåller Gottneduon Algot, som alltså vann Musik Direkt 2011 och senare även vann den internationella Imaginefestivalen i Bryssel.

– Det händer också en massa annat kring festivalen, vi får spela på stan och delta i work shops, berättar Stina.

På lördagens galakväll spelar de tre finalisterna från torsdagens och fredagens deltävlingar och dessutom uppträder belgiske Musik Direkt-vinnaren Anna Rune, norska rockbandet No Resistance och svenske Gustaf Modin, som vann Musik Direkt och Imaginefestivalen i fjol.

Dessutom spelar Abalone Dots, som vann Musik Direkt 2003 och sedan dess gjort succé både i Sverige och USA med sin speciella mix av bluegrass och country tillsammans med fantastisk stämsång.

Kanske kan The Perfect Pair från lilla Sunnansjö i Örnsköldsvik se fram emot samma fantastiska karriär.

Publicerat