Du är här

2013-05-19 - Byggbloggen
Foto: Håkan Nordström

Varför gör vi det här?

Redan när vi köpte sommarstugan i Nyänget för tre år sedan planerade vi att bygga ett åretruntboende på tomten för att kunna vara där vinter som sommar.

 

Varje vår har vi längtat till tomten och Nyänget och varje höst sörjt för att vi måste lämna området och flytta tillbaka till lägenheten. Tanken är nu att bygga ett hus som förenar Nyängets charm med civiliserat leverne. Och inte känna oss som udda hillbillys som pinkar bakom buskarna bland mångmiljonvillorna.

Nu är det äntligen dags. Förra sommaren rev vi stugan och nu i sommar är det tänkt att vi ska påbörja byggandet av vårt hem. Jag har en känsla av att det blir viktigt att påminna sig om resultatet de gånger allt går åt pipsvängen och jag helst vill avsluta mitt eget lidande i Bäckfjärden. Så som det ser ut nu vet vi inte om vi hinner komma igång som planerat. Varje vecka som går utan att processen tar ett steg framåt lägger till några gram på klumpen i magen. Då gäller det att tänka på att det ska bli ett hus, även om startdatum måste skjutas på någon månad. Tyvärr har jag svårt att vara så rationell angående projekt som är en så stor investering i såväl pengar och tid som känslor.

Oavsett byggstart kommer vi snart att flytta ut till Nyänget för sommaren. Stugan är visserligen riven, men vi har både sorkboden och orangeriet att bo i.

Dela med dig av denna artikel på: