Hockey

Den siste har slutat

Peter Forsberg, Markus Näslund, Magnus Wernblom, Hans Jonsson, Andreas Salomonsson, Anders Eriksson, Per Svartvadet, Anders Söderberg, Niklas Sundström och Mattias Timander.
Alla ingick de i Modos gyllene generation – och nu är de alla pensionärer.
Under åren 1973 till 1975 föddes de blivande hockeystjärnor som skulle komma att göra sig kända som Modo Hockeys gyllene generation. Deras gemensamma skörd av SM-medaljer, VM-medaljer, OS-medaljer, Stanley Cup-segrar och personliga utmärkelser saknar motstycke i hockeyvärlden, men även de mest framgångsrika karriärer har ett slut.
En efter en har se på senare år valt att lägga av med ishockeyn.

När Niklas Sundström efter Modos säsong tillkännagav att han aktiva karriär var över innebar det att endast en spelare från den gyllene generationen fanns kvar på isen:
Mattias Timander.

Efter 20 år på Elitnivå, åtta NHL-säsonger, VM-guld och SM-guld var han med om att föra Leksand tillbaka till Elitserien i våras. Efter den bravaden väljer han dock att gå samma väg som sina barndomsvänner.
– Ganska snabbt efter den fantastiska matchen mot Rögle hemma kände jag att jag är nog klar med det här. För att vara helt säker på att jag ska ta rätt beslut har jag medvetet tagit mig tiden fram till nu för att verkligen känna efter. Och jag har samma känsla nu som då. Jag är klar med ishockeyn, säger Timander till Leksands hemsida.

Nu flyttar han hem till Örnsköldsvik, där större delen av hans gyllene generation redan slagit sig ner.
Publicerat