Musik

Till minne av Totta

Lördag 15 juni är det dags för det traditionella Totta-hyllningen på Restaurang Kajen i Köpmanholmen.

Minns ni Bängen trålar och Speedy Gonzales med Nationalteatern? Dessa, och låtar från hela Totta Näslunds karriär, blir det på Restaurang Kajen i Köpmanholmen, lördag 15 juni. Det är återigen dags för en kväll helt i Tottas anda.

Bob Dylan, Cornelis, Nynningen, Nationalteatern, Tältprojektet, Tottas Blues Band och låtar från Tottas solokarriär de sista åren. Det får man höra ö-viksbandet Late Blues Band spela under den numera traditionella hyllningskonserten till Köpmanholmens store musiker.

Helgen före midsommar 2005 lämnade Totta Näslund oss och därför är det alltid helgen före midsommar som han hyllas av Late Blues Band.

– Vi drog igång det här på Restaurang Mammamia året efter Totta dog och sedan har vi kört på, berättar Gunnar Säfsten som sjunger och spelar gitarr i Late Blues Band och som under många år höll kontakten med Totta.

– Totta var så mångfacetterad, han står för ett stycke svensk musikhistoria och det finns så oerhört mycket att välja bland. Vi har ett femtiotal låtar som Totta sjungit och även om han inte skrev låtarna själv så är de en spegel av hans karriär. De här låtarna står hur länge som helst, man tröttnar inte på dem. Och det här är ett sätt att hålla Totta och minnet av honom levande.


Publicerat