Örnsköldsvik

Seminarium om pedagogiska måltider

Pedagogiska luncher, intern representation och manuell internfakturering är tunga kostnadsposter för de flesta kommuner, men kontroll och effektiv hantering finns. På frukostseminarier runt om i landet visas nu hur.
Med sin föreläsningsturné riktar sig mjukvaruföretaget Atronic främst till beslutsfattare på kostenheter och ekonomiavdelningar. Den 17-19 juni är det dags för gratis frukostseminarium i Örnsköldsvik.

– Vi har märkt att just pedagogiska måltider är ett stort problem i de allra flesta kommuner. Man har dålig kontroll över vilka som äter och den administrativa biten tar mycket tid, säger Bo Nilsson, expert på regler, lagar och hantering vad gäller de så kallade lärarluncherna.

Deltagarna får lära sig mer om villkor för lunchförmåner och representation, och hur man säkerställer att man får de underlag som lagstiftaren kräver. För att visa på hur det fungerar i praktiken går man också igenom en befintlig lösning för skolorna i en av Sveriges kommuner.

– Att vuxna äter tillsammans med barnen är positivt på alla sätt. Övrig personal på skolan, andra anställda inom kommunen samt externa gäster, exempelvis pensionärer, är kundgrupper som både blir ett stöd för eleverna och en ny målgrupp för skolan, säger kollegan Anders Renström.

Den pågående seminarieturnén inleddes i Karlstad den 13 maj och avslutas i Luleå den 19 juni. Intresset från Sveriges kommuner har varit stort och man planerar därför för en uppföljning i höst.
Publicerat