Du är här

2013-06-16 - Byggbloggen
  • Foto: Håkan Nordström
  • Ungefär så här är det tänkt att golvet ska se ut, dock inte fullt så mörkt.

Stilfullt eller bara blä

Det kommer inte att bli ”ljust och fräscht” i nya huset, snarare mörkt och ofräscht. I alla fall om vi inte börjar dammsuga oftare.

Golvet vi valt kommer nämligen att kräva en extra insats på den punkten. Bambugolvet är skönt att gå på, tåligt, aningens ljuddämpande och viktigast av allt – förbaskat snyggt. I den nyansen vi tänkt oss är det färgat aningens mörkare och mindre gyllene än ek. Väggarna kommer inte att målas standardvita utan troligtvis i mörkare nyanser av blågrönt och grönt, kanske rött, kanske nåt annat.

Anledningen till att vi inte vill ha vitt överallt i inredningen är att ingen av oss trivs med det. Mer färg i mättade toner, gärna med en anings svärta, ger en mer ombonad känsla och kontrasterar fint mot vita fönsterbräden som ökar ljusmängden från fönstren. Drömmen vore ett hushåll i uppdaterad art deco, men vi tager vad vi haver och rotar billiga inredningsdetaljer varhelst det går.

Senaste fyndet är en toalettrullehållare i mässing för femton kronor som jag hittade igår på loppis. Med tanke på att priserna på badrumsgrejer, speciellt om man vill avvika från den vanligaste kromade looken, är ohemula så är jag mycket nöjd. Vi har fortfarande inte kommit fram till exakt vilka blandare och dylikt vi ska ha, men så snart semestern börjar i juli ska jag ta tag i det.

Och till er som undrat. Det blir golvvärme i hela huset nu, trots allt.

Dela med dig av denna artikel på: