Myckelgensjö

Myckelgensjö Åstadkommation för tredje året i rad

Per Ödling, professor vid Lunds Universitet, och Mattias Johansson, stabschef hos miljöminister Lena Ek - båda uppvuxna i Ö-vik - är årets talare.

Tisdag den 23 juli klockan 13.30 genomförs årets upplaga av Myckelgensjö Åstadkommation. Årets tema är Innovation och arrangemanget genomförs som vanligt i föreningshuset i Myckelgensjö

- Det känns riktigt kul att vi håller i tanken om ett ångermanländskt "minialmedalen" mitt i sommaren, säger Emil Källström, riksdagsledamot (C) och en av initiativtagarna.

- I år har vi dessutom de hittills mest namnkunniga talarna.

Årets talare är Per Ödling, professor vid Lunds Universitet och före detta akademisekreterare vid Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) och Mattias Johansson, stabschef hos miljöminister Lena Ek. Båda är uppväxta i Örnsköldsvik. Ödling talar på temat "Hur framtiden blir Myckelgensjös: Hur man vänder utflyttningen och blir av med ungdomsarbetslösheten" och Johansson talar under rubriken "Innovationerna som räddar miljön".

- Myckelgensjö är en by där det är mycket aktivitet och rörelse. Det känns kul att etablera byn som en mötesplats för samhällsintresserade som vill lära sig mer om intressanta ämnen, säger Markus Edlund, företagare och en av initiativtagarna till Myckelgensjö Åstadkommation.

Initiativtagare till Myckelgensjö Åstadkommation är Frida Bylund, Emil Källström, Jonna Jinton och Markus Edlund. Se mer på Åstadkommations hemsida: http://www.astadkommation.se/

Publicerat