Saga S

Something borrowed, something blue...

Alla lever vi på lånad tid med inslag av tillfälliga lyckoämnen. Ibland ser jag mitt liv och dagsverke i ett större och meningsfullt sammanhang, men det finns gånger då jag möts av en betongvägg. Den behöver jag andras hjälp att klara mig över!

Att sprida glädje och energi är inte något långsiktigt hållbart om man ständigt ger och lyfter andra men inte får samma uppskattande känsla tillbaka. Balanser i energiflöden och ”utbyten” i relationer förändras däremot beroende på vilken period eller fas man (som individ) befinner sig i.

Jag får erkänna att många av mina arbets- eller vänskapsrelationer tidvis varit krävande och psykiskt utmanande. Men när jag som minst anade det var det en eldsjäl från mitt arbete på Stadium som möjliggjorde att jag har en underbar lägenhet att kliva in och trivas i (i ett ljusblått kvarter!) och jag öppnar dörren en lördag morgon (ok då, förmiddag/lunchtid med lätt värkande huvud efter en sen jobbnatt i krogbranschen) och möts av ett strålande leende och en inflyttningspresent i somrigt omslagspapper. ”Hoppas du får användning för dem!”. En av mina första vänner i stan som jag träffade då jag flyttade hit för snart sex år sedan. Tillägger nedan vad en kär vän skulle veta om mig och mina intressen:

Mina samlarfettischer;

*Ljusblått. Min absoluta favoritfärg. Hushållsartiklar och städgrejer handlar det oftast om!

*Plåtburkar eller askar.

*Inredning av alla möjliga retro- och naturstilar. Djurprylar/mjukdjur i naturtrogen storlek.

* Dödskalle-, tatuerings- eller seriefigursmotiv på olika typer av prylar (plastfickor, skor, datorväska, musmatta, flaskor, handdukar, glas…).

*Muminsaker (allt från sängkläder och figurer till koppar, skålar, bestick och te-burkar).

*Vad som helst som har med Tim Burton att göra eller annat svart-vit-randigt-rutigt!

*Funktionella ”bra-å-ha” grejer/material.

Så… Ljusblå plåtburkar för allt från kaffe till mjöl är ju PRECIIIIIIIS vad jag behöver! Och som grädde på moset en regnig dag tidigare i veckan då mitt enda paraply visar sig vara lite väääääl stort, skrev Mariann från Make-Up Store längre ner på Storgatan att jag kunde svänga in där och hämta mig ett härligt färggrant sådant! Snacka om lycklig jag får skatta mig med omtänksamma själar runt omkring mig! Kan inte vänta på att himlen öppnar sig igen och regnet öser ner!

En omfatttande och prisvärd lunchbuffé fick förövrigt bli min frukost idag, på ”La Casa Mia” på Nygatan. Det känns som folk generellt flytt staden för Ulvöns ”Regatta”-dagar, men jag tror att lite lugn och ro är vad jag nog behöver för tillfället. Och kvalitétstid med min härliga vännina som examinerats från sin femåriga universitetsutbildning såklart! Är det någon som ska komma med paket är det väl jag egentligen!! Men som jag nyss nämnde; över tid är jag övertyga om att alla goda relationer jämnar ut sig.”Karma” kallar man det väl…?

Ikväll ser jag fram emot att välkomna glada restaurantgäster i O’Learys garderob där det är röj med Dj och nattklubb efter att maten mättat alla hungriga magar.

See you there!

Publicerat