Du är här

2013-07-17 - Utställning
  • Foto: Linda Wikström
  • Foto: Linda Wikström

Fotoutställning på Trysunda

Under året som gått har Linda Wikström fotograferat motiv från olika ställen runtom Höga kusten-området. På lördag ställer hon ut sina foton på Trysunda.

- Förfrågan om att ställa ut på Trysunda fick jag i slutet på juni, när jag var där på en målerikurs. Så tiden för förberedelser var knapp!

Linda Wikström jobbar som bildlärare på Sörlidenskolan, så fotografi såväl som andra konstformer är henne inte främmande. Med den här utställningen tog hon sig dock an en ny utmaning:

- Det kommer att finnas fjorton stycken canvas med foton tryckta på, varav tolv stycken är tagna med iPhone 4. Att jag valt just mobilbilder har varit lite av utmaningen. Fotona är även redigerade i mobilen.

Inspiration till utställningen har Linda funnit i det som omger oss - och i förmågan att kunna se vardagliga saker ur ett nytt perspektiv. Med en kreativ och ständigt sökande blick har hon omvandlat det bekanta till något vidunderligt vackert.

- För mig är det spännande att försöka fånga och gestalta mystiken med natur i sin enkelhet. Stämningen jag vill förmedla är att väcka en nyfikenhet inför landskapet vi omges av här och nu. I skogen bredvid där du bor, där du tar din dagliga joggingrunda, eller platsen du kör förbi varje dag till jobbet.

Med detta som grund har Linda därför plockat sina motiv från Höga kusten-området, från platser där hon personligen hämtat energi under året som gått.

Utställningen äger rum nu på lördag, den 20:e, klockan 13:00 på Trysunda.

För att se fler av Linda Wikströms foton kan man kolla in hennes Instagramkonto, där hennes alias är merelylo.


Dela med dig av denna artikel på: