Samhällsinformation

Läs själv av din vattenmätare

Miva rekommenderar alla att regelbundet kolla sin vattenmätare för att slippa obehagliga överraskningar.

Miva genomför avläsning av vattenmätare var tredje år. För att få en mer rättvisande faktura rekommenderar man dock att du själv läser av din vattenmätare minst en gång om året och rapporterar mätarställningen.

Utifrån den gör Miva sedan en beräkning av din årsförbrukning, som i de flesta fall debiteras sex gånger per år. Om mätarställningen inte rapporteras en gång varje år finns risk att skillnaden mellan den beräknade och den faktiska förbrukningen blir stor, vilket kan innebära onödiga överraskningar när du får din faktura.


Hur läser jag av vattenmätaren?

Vattenmätaren sitter vanligtvis placerad i källarvåningen, tvättstugan eller under varmvattenberedaren på den inkommande vattenledningen. Utseendet på vattenmätaren kan variera, men räkneverket består som regel av fem siffror. Läs av siffrorna på mätaren.

Hur rapporterar jag mätarställningen?

Du kan välja att registrera din mätarställning på två sätt. I första hand registrerar du mätarställningen via Mivas självservicetjänst "Mina sidor" på Mivas hemsida. För att logga in behöver du ditt kundnummer och självservicekoden som står angivna på din faktura.

I andra hand registrerar du mätarställningen genom att kontakta Mivas kundservice. Självklart är du också välkommen att kontakta Mivas kundservice om du har frågor eller problem med att läsa av din mätarställning.

Tips!


Den svarta snurran på mätaren ska i regel stå helt stilla när inget vatten används. På grund av tryckförändringar i ledningen kan den dock röra sig lite fram och tillbaka. Skulle den däremot konstant röra sig åt ett håll tyder det på ett läckage på vattenledningen inom din fastighet, till exempel en rinnande toalett.
Länkar
Publicerat