Politik

Bygdens dag firades

Idag, lördag 31 augusti, uppmärksammades Bygdens dag på flera platser runt om i länet och kommunen.

Fokus under Bygdens dag låg på landsbygdsbutikernas betydelse. Vid butiken och servicepunkten i Myckelgensjö passade man på att fira lite extra för där invigdes nämligen en ny tankstation under dagen.

– Dagarna var räknade för ortens gamla pump, både miljö- och funktionsmässigt. Med ett stort lokalt engagemang i form av såväl insamlade pengar som arbetsinsatser har vi på orten, med Länsstyrelsens ekonomiska bidrag som grund, kunnat förverkliga drömmen om en ny mack, berättade Robert Bylund ordförande i Myckelgensjö Lanthandel ekonomisk förening.

Tankstationen invigdes av kommunalrådet Glenn Nordlund som tog Myckelgensjöflickorna Molly och Sandra till hjälp att klippa band.

– Macken är ett ypperligt bevis på framåtandan i Myckelgensjö och bådar gott för framtiden och för nya generationer på orten, sade Glenn Nordlund och gratuerade ortsborna till sitt framgångsrika arbete.

Medlemmar ut det lokala revygänget gjorde ett uppskattat framträdande när de som ”storfrämmat från Kläppsjö” kom på besök till grannbyn i sin stiliga Amazon och ville tanka. Ponnyridnig, provsmakning av Myckelgensjöglass och nygrillat utanför butiken var annat som bjöds under en trivsam dag som visade på god uppslutning från bygden.

Publicerat