Du är här

2013-09-04 - Pucksnack
Per-Åge Skröder den ende som nu är kvar i MODO Hockey efter guldet 2007 hyllas av nye coachen Anders Forsberg. Foto: HÅKAN NORDSTRÖM.

Hasse Andersson: Per-Åge Skröder är den som ska ha mest beröm

Norrmannen Per-Åge Skröder står inför sin åttonde säsong i MODO Hockey och är den ende som är kvar sedan SM-guldet 2007. Visserligen har han fått sällskap av backen Oscar Hedman nu, men denne har varit på "utflykt"i Frölunda och Timrå efter guldet.

När MODO Hockey på onsdagsmorgonen inbjöd till lokal pressträff och frukostmöte höjde nye coachen just rutinerade veteranen Skröder till skyarna.

– Ska man på något sätt ranka spelarna under försäsongen är det Skröder som ska ha högst betyg, sa Anders Forsberg Han har anammat allt nytt mest och bäst.

Coach Forsberg förklarade vidare sitt något överraskande uttalande så här:

– Han är den som kanske haft svårast vänja sig av med sin tidigare spelstil när vi nu bygger nytt, men som han kämpat, som han tränat och nu är han rejält på gång.

Alla juniorer till trots som stormar fram så känns det som om Per-Åge Skröder, som alltid, tillhör de viktigaste pjäserna i laget.

Bara att titta på vad han åstadkommit sedan Harald Lückner tog hit honom guldsäsongen 2006-07. 365 matcher, 409 poäng, varav 167 mål har det blivit.

Mer behöver inte sägas.

Det är en slimmad Per-Åge Skröder vi får se i vinter, bättre tränad än tidigare, dessutom snabbare på skridskorna.

– MODO var lite för lätta att läsa tidigare, berättar Anders Forsberg. De var lite för statiska i sitt spel och till sist visste alla hur de åkte på banan.

Anders Forsberg trodde länge att MODO-spelarna var dåligt tränade.

– Det såg så ut , inte minst för att främst Niklas Sundström åkte och drog ut på tiden efter varje avblåsning genom att ideligen snacka med domarna, säger Anders. De verkar inte orka, minns jag att jag tänkte.

Nu har Anders Forsberg fått tänka om.

– Jag har sett hur ambitiöst MODO tränar och hur värdena ser ut, säger han. Det har övertygat mig.

Snabba spelvändningar, snabbt förstapass, gärna kort, från backarna och forwards som åker rätt åt båda håll. Det blir första skillnaden med vinterns MODO Hockey.

– Och vi ska hålla fart till tusen, säger Anders Forsberg. Får vi tre spelarna att röra sig hela tiden i anfallszonen vinner vi de flesta matcher, får vi alla fem att röra sig sköljer vi över motståndarna.

Det enda som oroar en aning: Enligt coach Forsberg är man bara halvvägs ännu med dit man vill komma - och då återstår bara tio dagar och två försäsongsmatcher...

Dela med dig av denna artikel på: