Näringsliv

Umeås näringsliv nyfiket på Örnsköldsvik

Möjligheterna med en gemensam arbetsmarknadsregion i syfte att öka konkurrenskraften är temat för Morgonpasset i Umeå nu på torsdag.
Morgonpasset är Umeås motsvarighet till det som kallas Företagarfrukost i Örnsköldsvik. I inbjudan beskrivs Örnsköldsvik som Umeås närmaste stad räknat i minuter. En stad med ett rikt näringsliv, fantastisk natur genom Höga Kusten, evenemangsarena och ett SHL-hockeylag.

På plats i Umeå på torsdag finns Peter Holmqvist, tillväxtchef, och Peter Juneblad, näringslivschef, Örnsköldsviks kommun.
De har bjudits in för att berätta mer om Örnsköldsviks näringslivsstruktur och vilka utmaningar som finns för framtiden.

Dessutom presenteras olika aktiviteter som det gemensamma arbetsmarknadsprojektet mellan kommunerna har genomfört och planerar att genomföra,. Detta för att öka utbytet mellan städerna.

Allt i syfte att öka konkurrenskraften för regionen som helhet. Den presentationen är det projektledarna Carina Lindberg, Umeå, och Johan Eklund, Örnsköldsvik, som står för.
Publicerat