Näringsliv

EU-parlamentariker på Prismalence

– Ett hållbart Europa måste byggas underifrån, menar Kent Johansson, och inleder det nya året med en rundresa till 24 kommuner i Sverige under två månader och besöker svenska företag, däribland Prismalence i Örnsköldsvik.

Utgångspunkten för den centerpartistiske eu-parlamentarikerns rundresa i Sverige är att EU ska ha en ambitiös miljöpolitik och vara världsledande på klimatområdet.

Syftet med rundresan är bland annat att på plats se allt spännande som sker i vårt land och Prismalence i Örnsköldsvik är ju ett exempel på hur man jobbar med energieffektivisering. Klimat, energi och jobb är de viktigaste frågorna i europeiskt sammanhang, framhåller Kent Johansson.

Han tycker det är fantastiskt kul att höra att europasamarbetet är en mycket viktig förutsättning för Prismalence verksamhet. Ungefär en tredjedel av företagets försäljning sker på den europiska marknaden, en tredjedel i Sverige och den sista tredjedelen i övriga världen.

Företagets VD Olov Bergkvist och försäljningschefen Daniel Björk, guidade runt och berättade om sitt belysningsföretag för en frågvis och imponerad eu-parlamentariker.

Kent Johansson framhåller hur viktigt det är för honom, som sitter i EU-parlamentet att vara med och ta del av vad som händer och att få de goda exemplen från Sverige, i detta fall Prismalence i Örnsköldsvik, och diskutera vad som gäller avseende patent- och standardiseringsfrågor och annat som rör de svenska företagens möjligheter att nå ut i Europa.

– Det är fantastiskt att besöka Prismalence. Jag gillar den här typen av människor.
Jag lär mig mycket och hoppas kunna förmedla en hel del också, avslutar en smått lyrisk Kent Johansson, efter det timslånga studiebesöket i Överhörnäs.
Publicerat