Teater

Sexigt med Teaterspegeln

Repetitionerna pågår för fullt och premiären närmar sig. Lördag 1 februari drar Teaterspegeln igång på Gnistan med säsongens fars ”Två + två = 6”.

Engelska och franska farser har alltid stått på programmet men nu spelar Teaterspegeln för första gången en svensk fars, skriven av Micke Andersson från Högsjö kultur och teatergrupp i Vingåker. Man har också ett nytt namn på regissörsposten, efter många år med Lennart R Svensson är det nu Peder Forsberg från Sundsvall som håller i trådarna.

– Det finns mer än en stil som regissör och Lennart R Svensson har lärt oss massor men nu kände vi att vi ville prova något nytt. Lars T Johansson tipsade oss om Peder och han har lockat fram mycket kreativitet i gruppen, säger Sören Back, ordförande i Teaterspegeln.

Två plus två är som bekant fyra men i farsens värld gäller andra matematiska regler och då kan två plus två mycket väl leda till sex.

I korthet handlar föreställningen om Marianne som är gift med den inte allt för sextörstande Tomas, men hon ser ändå fredagskvällen an med vissa förhoppningar. Men i stället för en lugn, och förhoppningsvis mysig fredagskväll, uppstår en rad störningsmoment i form av bensinstopp, en synnerligen utåtriktad svärmor samt den ständigt närvarande grannen Gustafsson.

”Två + två = 6” har premiär 1 februari och spelas därefter 2, 7, 8 (två föreställningar), 9, 14, 15 (två föreställningar), 16, 19, 21 och 22 februari. Teaterspegeln håller till på Folkets Hus Gnistan.

Publicerat