Näringsliv

Nybergs är årets fastighetsprofil

– Det känns väldigt roligt att få den här utmärkelsen, det hade jag inte väntat mig, säger vd Nicklas Nyberg.

Fastighetsbolaget Nybergs i Örnsköldsvik har tilldelats Fastighetsägarna MittNords pris ”Årets fastighetsprofil” för 2013.

– Det känns väldigt roligt att få den här utmärkelsen, det hade jag inte väntat mig, säger vd Nicklas Nyberg.

– På Nybergs har vi ett bra flöde och är ett fantastiskt team. Vi har satsat på projekt som Sjögatan och Ting1 samt har stora planer för Folkets park. De här arbetena sammanvävda tror jag kan vara grunden till att vi valdes till Årets Fastighetsprofil.

I Örnsköldsvik är Nicklas känd som en målinriktad och innovativ entreprenör som inte drar sig för att starta de mest oväntade projekt. Det färggranna och skiljaktiga bostadshuset Ting1 är ett av dessa exempel, såväl som industriområdet Sjögatan som efter flera års hårt arbete förvandlats till en levande och aktiv stadsdel.

– Ting1 är svår att slå. Det har ett nytänk som inte liknar något annat, jag tror knappt det är sant när jag tittar på den fast jag själv varit med under hela processens gång. Huset är spektakulärt och annorlunda, det lämnar ingen oberörd.

Arbetet med Sjögatan är också ett av Nybergs mest omfattande projekt.

– Tidigare fanns en vakans i området på 65 procent, nu är vakanserna nästintill obefintliga. Det är verkligen ett kvitto på det arbete som pågått i åtta år med över 300 miljoner i investeringar.

Att Nybergs är ett företag som vågar satsa råder det ingen tvivel om. Vara annorlunda är en viktig drivkraft för företaget.

– Att inte göra som alla andra är väl något slags ledord för vår verksamhet. För mig är det viktigt att jobba med saker som uppfattas som, speciella, utmärkande och oväntade. säger Nicklas Nyberg.

Kvalitet för hyresgästerna är också en viktig bit och något av det man värdesätter mest. Att det blev just Nybergs Fastigheter som tog hem utmärkelsen från Fastighetsägarna MittNord motiveras: ”Ett företag som hängivet bidrar till sin stads utveckling är Nybergs Fastigheter & Förvaltning AB som med sann entreprenörsanda, inte bara äger och förvaltar fastigheter – utan även bygger och utvecklar samhället Örnsköldsvik. Med en tanke och strävan att ”endast det bästa är gott nog” har man omdanat området kring Sjögatan, och färdigställt det arkitektoniska blickfånget Ting1. Genom detta visar Nybergs Fastigheter & Förvaltning AB upp ett våghalsigt och sensationellt driv, som sätter Örnsköldsvik på kartan”.



Fakta Nybergs

Nybergs Fastigheter och Förvaltning AB grundades 1928 av Nils-Otto Nyberg, farfar till Nicklas Nyberg. Nybergs äger och förvaltar 44 000 kvm lokaler och bostadsyta, samt 250 lägenheter externt.

 

(Text: Maja Ernelli)

Publicerat